Porsche postaví závod v Piešťanoch, pozemky už kúpilo!

Nemecká značka luxusných áut zrejme prinesie do regiónu nové pracovné miesta. Podľa zatiaľ predbežných informácií, automobilka skúpila pozemky od developera v blízkosti Piešťan – konkrétne Hornej Stredy, a to až 20 hektárov v blízkosti diaľničného privádzača. Tento priestor by tak mohol bohate poslúžiť ako parcela pre novú výrobnú halu značky Porsche.

Budú sa na Slovensku vyrábať komponenty pre elektromobily?
Neoverené informácie hovoria o tom, že nadobúdateľom je Porsche Werkzeubg, s. r. o, dcérska spoločnosť nemeckej automobilky, ktorá chce na Slovensku vybudovať výrobný závod s produkciou komponentov pre elektromobily.
Na túto investíciu by mala dohliadať Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu SARIO, cez ktorú musia prejsť všetky dôležité a významné investície na Slovensku.

Ako sa ďalej podarilo zistiť, Porsche oslovilo aj Letisko Piešťany, a. s. a listom prejavilo záujem o pravidelné využívanie leteckej dopravy.Dúfame, že bližšie informácie sa objavia čoskoro. Automobilka Porsche by sa mala rozhodnúť aký závod vybuduje už budúci rok.

https://www.youtube.com/watch?v=HdYg2EPMKiI

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článok6000 predaných automobilov za 137 sekúnd? Čínska automobilka Lynk & Co trhla svetový rekord!
Nasledujúci článokAj Bugatti má svoju zvolávačku!