Áno, tušíte správne, názov McLaren Senna je na počesť Ayrtona Sennu. Naviac na vývoji auta pracoval aj Bruno Senna, synovec legendárneho pilota. Avšak Bruno nie je tak známy a populárny, pretože vo Formule 1 pôsobil len 3 sezóny. Výsledkami však svojho uja nenapodobnil. Neskôr bol pilotom formule E.

Dizajn auta je priamo podriadený funkčnosti. Mnoho interiérových prvkov môžeme poznať z modelu 720S. Preto z hľadiska dizajnu McLaren s kódovým označením P15 pôsobí diskutabilne až polarizujúco. Avšak dizajn je veľmi subjektívna záležitosť. Treba však poznamenať, že verzie od McLaren Special Operations (MSO) určite nebudú vyzerať mdlo ako verzia na prezentácii.

Pre mnohých to bude pod kapotou oveľa zaujímavejšie.

Technika je v podstate evolúcia spomínaného, už aj tak extrémne rýchleho, superšportu McLarenu 720S. “Pod kapotou” nájdeme v strede uložený (o 18 milimetrov nižšie ako v prípade 720S), štvorlitrový osemvalec s dvakrát prepĺňanými turbodúchadlami. Keďže ide o McLaren série “ultimate series” teda chotár, kam patrí aj P1, počet kusov je obmedzený na 500. Samozrejme, vypredaný bol ešte v čase, kedy väčšina ľudí ani nevedela, že sa niečo vôbec chystá. Agregát produkuje 800 koní a 800 newtonmetrov. Povráva sa, že v niektorých ohľadoch bude Senna rýchlejšie ako P1. Konkrétne údaje však zatiaľ nepoznáme. Predpokladáme však, že akcelerácia z 0-200km/h zaberie menej ako 7 sekúnd. Suchá hmotnosť je pod 1200 kilogramov, ako u McLarenu býva zvykom jedno z najľahších áut triedy. Cena štartuje na 750 000 librách resp. 850 000 € za kus, kusy od MSO však s kľudom môžu vyletieť aj na viac ako dvojnásobok.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJFoto
Predchádzajúci článokMustang hodinky z recyklovaných dielov – zachovajte si spomienku!
Nasledujúci článokPoznáme ceny Volkswagenu T-Roc!