Domov Elektromobilita Z Číny opäť unikli fotografie…Tentokrát je to elektrické BMW radu 3

Z Číny opäť unikli fotografie…Tentokrát je to elektrické BMW radu 3

Aktuálnu generáciu BMW radu 3 poznáme už nejakú dobu. Na fotkách z Číny však môžeme vidieť čisto elektrické BMW radu 3. Podľa všetkého by mohlo niesť označenie BMW i3 a na trh by sa malo dostať v budúcom roku.

V čínskej patentovej kancelárií majú dosť často problém s únikom informácií. Preto väčšina uniknutých fotiek pripravovaných modelov pochádza práve odtiaľ. Inak to nie je ani v tomto prípade. Vďaka fotkám spoznávame elektrické BMW radu 3. K oficiálnemu predstaveniu by malo prísť už v nadchádzajúcom roku. Zatiaľ však nie je jasné, či sa bude jednať o model len pre čínsky trh alebo sa dostane aj ku nám do Európy.

elektrické BMW radu 3
Špekulácie okolo názvu.

Množstvo dohadov vzniká okolo názvu pripravovaného modelu. Všetci vieme, že automobilka názov i3 už pred pár rokmi vyhradila pre iný čisto elektrický model. Napriek existencií tohto malého elektrického hatchbacku sa na veku batožinového priestoru objavuje totožné označenie. Na oficiálny názov a to, či sa tento model dostane aj ku nám na náš trh si budeme musieť ešte počkať.

elektrické BMW radu 3
Po dizajnovej stránke evidentná trojka.

Nemysleli sme to ako hodnotenie v školských laviciach. Vizuálnu atraktivitu necháme na každom z vás aby si ohodnotil tento model podľa svojich kritérií. Nadpis tohto odstavcu len podčiarkuje nadväznosť na aktuálny model BMW radu 3. To, že tento pripravovaný model je takmer totožný s tým, ktorý už poznáme sa zaprieť nedá. Pár rozdielov medzi týmito modelmi by sme však našli. Zmenou prešla napríklad predná maska, ktorá je teraz plne uzavretá a má špecifický dekor. Nový je taktiež predný nárazník, ktorý niektorými tvarmi pripomína SUV model iX3. Zmenou prešla aj zadná časť vozu, kde nájdeme taktiež nový nárazník, ktorého dizajn nie je nijak narušovaný koncovkami výfukov pre ich absenciu.

elektrické BMW radu 3
Zatiaľ neznáma technika. 

Po technickej stránke o pripravovanom elektrickom modeli BMW radu 3 zatiaľ nič nevieme. Môžeme však predpokladať, že novinka bude postavená na modulárnej platforme BMW CLAR, tak ako aj 4-dverové kupé BMW i4, s ktorým by tak novinka mohla zdieľať množstvo komponentov. BMW i4 je momentálne dostupné vo verziách eDrive 40 a M50. Obe varianty majú totožnú kapacitu batérií 80,7 kWh. Slabšia verzia ponúka výkon 250 kW, pohon výhradne zadnej nápravy a dojazd až 590 km podľa WLTP. Vrcholná verzia M50 posiela výkon 400 kW na všetky štyri kolesá a jeho maximálny dojazd je 510 kilometrov. Nám neostáva nič iné len čakať na podrobnejšie informácie o chystanom elektrickom modeli BMW radu 3.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVybitá autobatéria, viete ako správne zapojiť štartovacie káble?
Nasledujúci článokJazdených áut začína byť nedostatok. Postupne sa dvíhajú ich ceny a to až o…