Domov News Francúzske luxusné modely DS4 a DS9 konečne dorazili na náš trh. Ceny...

Francúzske luxusné modely DS4 a DS9 konečne dorazili na náš trh. Ceny sú…

Odkedy sa automobilka DS osamostatnila, po dizajnovej stránke toho s Citroenom už nemajú veľa spoločného. Teraz prichádzajú s cenníkmi pre rovno dva modely. Štýlové SUV-kupé DS4 a elegantné DS9. 

Automobilka DS si razí tak trochu vlastnú cestu. Veľa vsádza na emócie. Každý jeden model je navrhnutý tak, aby vás na prvý pohľad ihneď zaujal. Zároveň je však hneď jasné, o akú automobilku sa jedná. Teraz sa bližšie pozrieme na menšie SUV-kupé DS4 a luxusnú limuzínu plnú elegancie DS9.

DS9
DS4
Na začiatok ten menší. 

DS4 svojim zovňajškom jednoznačne zaujme. Základný model tohto Francúza vás bude stáť 26 990 eur. Za tieto peniaze dostanete model DS4 vo výbave Bastille+. Aj keď sa jedná o základný stupeň výbavy, vôbec nie je vhodné nazvať ju chudobnou. Motor vám poskytne výkon 130 koní a spriahnutý je s 8 stupňovou automatickou prevodovkou. Ak by vaše srdce zatúžilo po najvyššej výbave, s touto istou motorizáciou si nové DS4 zaobstaráte za 36 190 eur. V prípade že by ste radšej zvolili naftový motor, ktorý vám ponúkne totožný výkon, ten je v každom stupni výbavy drahší približne o 1 500 eur. Ak by ste sa chceli presúvať aj trochu ekologicky, v ponuke nájdete aj plug-in hybrid. Ten vás opäť v základnej výbave vyjde na 37 990 eur. Na opačnom konci výbav vás nové DS4 vyjde mastných 46 690 eur a to už je naozaj dosť.

DS4
DS4
Vlajková loď.

Ďalším na rade je vlajková loď automobilky. Model DS9 dosahuje na dĺžku takmer 5 metrov. V tomto prípade však nemáte na výber žiadny diesel. Základom opäť zostáva benzínový variant, s výkonom 225 koní. Táto limuzína vo výbave Performance Line+ stojí 45 990 eur. Vo vyššom stupni výbavy u predajcu necháte za auto s rovnakým agregátom 49 990 eur. Vo výbave Rivoli+ dostanete navyše napríklad ventilované sedadlá, 360 stupňovú kameru, množstvo asistentov ale aj prvky výbavy, ktoré vás budú len rozmaznávať. V ponuke sa ďalej objavujú dve verzie plug-in hybridov. Ten slabší, s výkonom 225 koní, pri nižšej výbave stojí 52 990 eur. Ak tu zvolíte vyššiu výbavu, zaplatíte 56 990 eur. Na úplnom vrchole sa nachádza plug-in hybridný pohon s výkonom 360 koní a pohonom všetkých 4 kolies. Za ten si však zaplatíte dosť. V základe to bude 62 990 eur a v prípade lepšej výbavy, ešte o rovných 3 000 eur viac.

DS9
DS9

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS
Predchádzajúci článokMitsubishi láka na nový koncept Ralliart. Niečo nám však na tom celom nehrá…
Nasledujúci článokIch revírom sú preplnené cesty, ich tempo je pomalé…Pozor na sviatočných vodičov