Domov News Modernizovaná Mazda MX-5. Veľké zmeny nenastali…našťastie

Modernizovaná Mazda MX-5. Veľké zmeny nenastali…našťastie

Mazda MX-5 je preslávená snáď po celom svete. V každom kúte sveta poznajú tento malý roadster. Teraz prichádza facelift a Mazda MX-5 pre rok 2022 dostáva nový kabát.

Aktuálnu generáciu Mazdy MX-5 už poznáme nejaký ten rôčik. Do nadchádzajúceho roku si pre nás automobilka pripravila menší facelift. Záujemcom ponúkne napríklad novú farbu karosérie alebo nový systém na udržiavanie tela v zákrutách. Aj napriek zmenám, podľa britského cenníka si modernizovaná mazda udržala cenu pod 25 000 libier, čiže tesne pod 30 000 eur.

Mazda MX-5
Pod kapotou rovnaká.

Aj v nadchádzajúcom roku si budete môcť Mazdu MX-5 kúpiť v dvoch karosárskych prevedeniach. Klasický roadster s plátenou strechou, alebo verziu targa, označovanú RF. K dispozícií sú dva motory. Jeden s objemom 1,5 litra, ktorý dosahuje výkon 130 koní, a druhý motor s objemom 2 litre, ktorý dosahuje uspokojivejší výkon 182 koní. Automatická prevodovka je stále dostupná len pri väčšom objeme pri verzií targa.

Mazda MX-5
Zanedbateľné zmeny.

Čo sa faceliftov týka, každá automobilka sa k tomu stavia odlišne. Niektorí modernizáciu berú vážnejšie a na daný model pripravia razantnejšie zmeny. Mazda patrí do druhej skupiny. Na prvý pohľad zmeny neuvidíte. Modernizovaná Mazda MX-5 je tak totožná s tou pôvodnou. Pri konfigurácií môžete zvoliť akurát nový odtieň farby, nazývaný Platinum Quartz Metallic, a môžete zaškrtnúť položku nového kinematického držania tela (KPC), ktorý je navrhnutý na zlepšenie prejazdu zákrutami. Tento systém pribrzdí vnútorné zadné koleso v zákrute, aby sa znížilo nakláňanie karosérie v zákrutách.

Mazda MX-5
Mazda MX-5
Ostatné po starom. 

Zákazníci majú stále na výber zo štyroch rôznych úrovní výbav. V tej základnej, s ktorou sa zmestíte do spomínaných 30 000 eur dostanete model s plátenou strechou, 1,5 litrovým motorom a diskami kolies o rozmere 16 palcov. Čo sa výbavy týka, tak tu dostanete klimatizáciu, 7-palcový dotykový displej multimediálneho systému. Samozrejmosťou je už Apple Carplay a Android Auto. Súčasťou tejto výbavy je taktiež Satelitná navigácia, tempomat alebo bez kľúčové štartovanie. Modernizovaná Mazda MX-5 naďalej zostáva ikonou značky a výborným športovým autom za relatívne prijateľné peniaze.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJuk.motor1.com
Predchádzajúci článokToto je najmenší a najpomalší elektrický model od Hondy. Slúžiť bude najmä…
Nasledujúci článokTýchto 9 vecí, by mali byť cez zimu súčasťou vášho auta