Domov Elektromobilita Nasledujúci Nissan Micra bude elektromobil! Doraziť môže už v roku 2024

Nasledujúci Nissan Micra bude elektromobil! Doraziť môže už v roku 2024

PARIS, France – Nissan today announced an all-new compact electric vehicle coming to European markets.

Aliancia Renault, Nissan a Mitsubishi v priebehu nasledujúcich piatich rokov investujú do rozvoja elektromobility 23 miliárd eur. V rámci tejto spolupráce môžeme vidieť prvé obrázky elektrického nástupcu Nissanu Micra. Do sériovej podoby sa môže dostať už v roku 2024.

V rámci tejto aliancie budú značky spoločne vyvíjať platformy, komponenty a pohony, aby dokázali udržať krok s konkurenciou. V časovom horizonte piatich rokov sa tak na cesty dostane až 35 rôznych elektromobilov, ktoré budú zdieľať spoločnú stratégiu a zvýšia výrobnú kapacitu batérií na 220 gigawatthodín. Jedným z týchto vozidiel je aj elektrický nástupca Nissanu Micra.

Štyri dekády.

Malý a veľmi obľúbený kompaktný hatchback Nissan Micra je s nami na trhu už 40 rokov. Za 5 generácií vystriedalo mnoho podôb, no vždy si dokázalo nájsť svoju cieľovú skupinu. Na oslavu jeho 40-tych narodenín automobilka oficiálne potvrdila, že malá Micra dostane svojho elektrického nástupcu. Teraz však nie je jasné, či si zachová označenie Micra alebo svoju elektrifikovanú púť začne s novým menom. Čo sa dizajnu týka, Nissan sa vidal retro cestou po vzore Renaultu s jeho obnoveným modelom 5. Nissan však namiesto hranatých tvarov zvolil oblejšie, s ktorými Micra zaznamenala svoje najväčšie úspechy. Na prvý pohľad dominantné predné LED svetlá môžu v človeku evokovať až podobnosť s automobilkou MINI.

Zdieľaná platforma.

Ako sme už spomínali, novinka bude stáť na zdieľanej platforme CMF B-EV, ktorá sa má sériovej výroby dočkať v roku 2024. Podľa toho sa dá teda očakávať aj príchod novinky v tomto roku. Elektrický nástupca Nissanu Micra nebude jediný. Spolu s ním sa máme dočkať aj oživeného modelu Renault 5, taktiež s čisto elektrickým pohonom. Podľa automobilky táto architektúra pojme batérie, ktoré súrodencom poskytnú dojazd 400 kilometrov. O použitej technike žiaľ zatiaľ nemáme bližšie informácie, takmer s určitosťou však vieme povedať, že budú do veľkej miery totožné. S vysokou pravdepodobnosťou môžeme očakávať podobný mestský elektromobil postavený na tejto platforme aj z dielne Mitsubishi. Aliancia má vysoké ambície, a to predať až 250 000 týchto elektromobilov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJnissan
Predchádzajúci článokGordon Murray T.33 predstavuje svoj ďalší počin a znova iba v limitovanej sérií
Nasledujúci článokPRVÉ DOJMY: Škoda Enyaq Coupe RS iV – najkrajšia škodovka všetkých čias?