Domov News Najsilnejšie SUV na svete. To je nový Aston Martin DBX707

Najsilnejšie SUV na svete. To je nový Aston Martin DBX707

SUV model automobilky Aston Martin plní svoje ciele, zaslúžil si tak novú edíciu, ktorá prekypuje výkonom. Už podľa názvu vieme, že Aston Martin DBX707 produkuje závratných 707 konských síl.

Klasická verzia modelu DBX ponúka so svojou 4-litrovou V8-kou výkon 550 koní a 700 Nm. S novou edíciou, ktorá nesie názov DBX707, dosahuje ten istý motor výkon až 707 koní a 900 Nm. Aston Martin týmto svojim výtvorom začína súboj o najvýkonnejšie luxusné SUV na svete.

Aston Martin DBX707
Upravený z každej strany.

Na prvý pohľad je nový Aston upravený z každej strany. Nové sú napríklad 22-palcové disky kolies. Spomenúť treba, že za príplatok je možné ho mať aj na 23-palcových diskoch kolies. Túto špeciálnu edíciu od klasickej spoznáte aj vďaka bodykitu. Pozornosť zaujme odvetrávaná predná kapota a nový, agresívnejší predný nárazník s výrazne väčšou mriežkou chladiča. Z profilu si všimnete agresívnejšie tvarované prahy dverí a ostrejšie strešné krídlo. Dominantou zadnej časti je výrazný difúzor a štvorica koncoviek výfukového systému.

Aston Martin DBX707
Aston Martin DBX707
Mierne zmeny v interiéry.

Vo vnútri sa tiež udiali zmeny, nie však až tak drastické ako na vonkajšej časti vozu. Miernou zmenou prešli sedadlá, ktoré sú teraz mierne športovejšie a centrálna konzola, na ktorej sa objavil nový volič jazdných režimov. Ako už pri autách v tejto cenovej hladine býva zvykom, zákazník si môže do svojho auta vybrať takmer čokoľvek. Nemusíte sa teda báť že váš sused bude mať do posledného detailu rovnakú konfiguráciu.

Aston Martin DBX707
Drahá hračka.

Keď sme už spomenuli tú cenovú hladinu, dalo sa očakávať, že Aston Martin si nechá za svoju novú hračku poriadne zaplatiť. Hlavnými konkurentami nového DBX707 je Lamborghini Urus alebo pripravované SUV z dielne Ferrari. O týchto talianskych automobilkách je známe, že si za svoje modely nechajú poriadne zaplatiť a ani Aston Martin nie je výnimkou. Špeciálna edícia s prívlastkom 707 štartuje na 189 000 libier. Po prepočte to vychádza približne 226 000 eur a to už je teda riadna cifra.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmedia.astonmartin.com
Predchádzajúci článokMalý Citroën C1 končí v ponuke. Z fabriky aktuálne vychádzajú posledné kusy. Čo ho nahradí?
Nasledujúci článokŽiadne nové modely ani dlho očakávaný Tesla Cybertruck. Dočkáme sa ho až…