Domov News Moderná testovacia trať či filmové štúdio. Aj takto môže vyzerať novodobá fabrika...

Moderná testovacia trať či filmové štúdio. Aj takto môže vyzerať novodobá fabrika na výrobu áut

Zdroj: Koengisegg

Švédsky výrobca super športových áut Koenigsegg sa považuje za ideálny príklad cieľavedomosti a skvelej vízie. Pri návrate v čase o 30 rokov stál samotný zakladateľ Christian von Koenigsegg pred veľkou úlohou. Dnes to, čo on začal v minulosti napreduje a automobilku čaká pravdepodobne svetlá budúcnosť.

Plány sú obrovské. Koenigsegg sa chystá investovať do modernizácie svojho sídla v švédskom meste Ängelholm. Paradoxom však zostáva fakt, že táto automobilka úplne ignoruje trend automobilového trhu a nevyrába žiadny model typu SUV. To napríklad také Lamborghini alebo Aston Martin tvrdiť nemôžu.

Rastú ako z vody

Zhruba pred rokom automobilka dokončila svoje nové sídlo a už teraz sa chystá expandovať. Kľúčovým sa má stať nová výrobná linka projektu Gemera. Ide o štvorsedadlový super športový model. V rámci expanzie a modernizácie vybuduje značka vo svojom sídle aj salón pre klientov, nové kancelárie, interaktívne miestnosti a nezabudli aj na obchod. A ak by ste chceli porovnávať, podobnú expanziu zažíva aj spoločnosť Rimac Automobili. Je zaujímavé sledovať takéto “mladé” značky rásť a napredovať.

Zdroj: Koengisegg

No aby sme sa vrátili k faktom, aktuálne má sídlo Koenigseggu rozlohu zhruba 11 tisíc metrov štvorcových. Modernizácia túto rozlohu zodvihne na 30 tisíc metrov štvorcových. To znamená, že si automobilka bude musieť nájsť aj svojich nových členov do radu zamestnancov. Pracovná príležitosť vzniká pre 100 inžinierov a 150 operátorov výroby. Tento nábor by mal prebehnúť do konca roku 2023. Celková kapacita by tak narástla na zhruba 800 zamestnancov.

Nové auto na privátnom okruhu

Spoločnosť Koengisegg v rámci expanzie rozšíri aj svoje skladové kapacity a predprodukčné priestory. Tým najväčším trhákom bude ich vlastná testovacia trať, ktorú sa pán Koenigsegg rozhodol umiestniť na pekne viditeľné miesto. Ide o gesto pre návštevníkov, ktorí tak budú mať možnosť priamo pri návšteve sledovať, čo sa na dráhe deje.

Zdroj: Koengisegg

A čo sa tam bude diať ? No cieľom zostáva testovanie prototypov, predvádzacie jazdy a pre fajnšmekrov aj niečo viac. Ak patríte medzi tých, čo sú ochotní si vyzdvihnúť auto vo fabrike, dostanete možnosť si vyskúšať svoj superšport rovno na závodnom okruhu. Radosť nakupovať !

Kamera, akcia !

Ďalším zaujímavým kúskom novej časti továrne bude filmové štúdio. To má slúžiť na prezentáciu noviniek. Ako sme sa počas pandémie presvedčili, online priestor sa stal aj pre automobilky kľúčový. Práve preto sa Koenigsegg rozhodol zriadiť si takéto filmové štúdio u seba doma, aby mohol svojim fanúšikom a zákazníkom predstavovať tie najnovšie modely v podstate “z obývačky”.

Zdroj: Koengisegg

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJGaraz.cz
Predchádzajúci článokBMW i3 oficiálne končí. Nastáva koniec jednej éry
Nasledujúci článokTEST Cupra Formentor 2.0 TDi 4Drive – kráska s kompromismi