Domov News Felicity Ace – loď plná luxusných áut šla nakoniec ku dnu. Čo...

Felicity Ace – loď plná luxusných áut šla nakoniec ku dnu. Čo všetko bolo na palube?

Zdroj: Portugese Navy

Určite ste v médiách nedávno zachytili názov Felicity Ace. Tým z vás, ktorým toto meno niečo hovorí vtisne táto správa slzu do očí. A rovnako aj tým, ktorí máte radi nie len luxusné autá ale autá vôbec.

Felicity Ace bola nákladná loď, ktorá na palube viezla zhruba 4 000 super luxusných vozidiel. Tento obor prepravoval najmä vozidlá, ktoré patria do rodiny koncernu Volkswagen. Nešlo však o čisto bežné vozidlá. Zoznam tvorila väčšina luxusných modelov. Ešte 16.februára na palube lodi vypukol požiar a aj napriek veľkej snahe celej posádky zabrániť veľkým škodám ich museli postupne z lode evakuovať do bezpečia.

Zdroj: Portugese Navy
Zopár luxusných kúskov

A aby sme vám nezostali dlžní menoslov vozidiel, tak si ho trošku priblížime. Porsche malo zastúpenie zhruba 1 000 modelmi. Na lodi sa nachádzalo aj viac ako 80 kusov vozidiel značky Lamborghini a takmer 200 kusov vozidiel značky Bentley. Zbytok tvorili bežné modely Volkswagen a Audi. Na palube sa nachádzali aj elektromobily a ako už býva zvykom aj v prípade vyhorenia garážového komplexu v Bratislave, podozrenie zo vzniku požiadu padá práve na elektromobily. Koncern Volkswagen nič nepotvrdil ani nevyvrátil a tak na oficiálne informácie musíme počkať. Čo však potvrdili je fakt, že všetky vozidlá mali uzavreté poistenie.

O vinníkovi celej tejto katastrofy tak môžeme len polemizovať. Dôležité je, že loď so všetkými týmito autami šla ku dnu a škody dosiahli vysokých hodnôt. Celú situáciu komplikovali istým spôsobom práve elektromobily svojimi lítiovými batériami. Kvôli nim sa hasenie požiaru realizovalo veľmi komplikovane a náročne. Celková hodnota prepravovaných vozidiel mala mať podľa údajov hodnotu až 400 miliónov dolárov.

Zdroj: Portugese Navy
Bye Bye Lamborghini

Aj keď sa postupne darilo požiar dostať pod kontrolu a uhasiť, situáciu skomplikovalo počasie. Búrka svojimi silnými vlnami a vetrom spôsobila náklon lode o 45 stupňov a loď sa začala napĺňať vodou. Čiže odťah lode nedopadol podľa predstáv a loď kvôli poveternostným podmienkam zamierila rovno ku dnu. Akonáhle sa loď dostala odťahom do pohybu, začala naberať  vodu a vplyvom váhy mierila ku dnu. A preto pod hladinou skončilo veľké množstvo luxusných áut ako napríklad Lamborghini Aventador, ktorých produkcia skončila. Tak česť ich pamiatke !

Zdroj: Portugese Navy

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJ7News.com
Predchádzajúci článokBMW ukončuje výrobu a predaj áut v Rusku a nie len to
Nasledujúci článokNový Renault Austral – nástupca Kadjaru aj so spaľovacími motormi