Domov News Jaguar F-PACE SVR Edition 1988: prvá limitovaná edícia britského SUV odkazuje na...

Jaguar F-PACE SVR Edition 1988: prvá limitovaná edícia britského SUV odkazuje na úspech v Le Mans

Jedno z najkrajších SUV na trhu si teraz môžete objednať v limitovanej edícii SVR 1988 Bespoke Edition. Jaguar F-PACE touto edíciou odkazuje na úspech Jaguaru XJR-9 LM v pretekoch Le Mans v roku 1988.

Jaguar vyrobí iba 394 kusov, teda presne toľko, koľko kôl obkrúžil XJR-9 LM počas svojho víťazného ťaženia na pretekoch v Le Mans v roku 1988.

Dizajn exteriéru aj interiéru zušľachtili farba Midnight Amethyst Gloss, 22-palcové kované zliatinové kolesá Champagne Gold Satin, detaily Sunset Gold Satin a grafika „One of 394“ SV Bespoke. Uvedená farba sa bude dodávať výhradne pre túto limitovanú edíciu. Auto v nej vyzerá ako čierne, až na priamom svetle alebo slnku vyniknú jeho ametystové podtóny. Aby v Jaguari dosiahli tento dramatický povrch s ultra metalickým leskom, posúdili viac ako 40 variácií, aby napokon vytvorili požadovanú hĺbku farby.

Na blatníkoch je laserom vyleptané logo Edition 1988. Okrem komponentov F-PACE SVR Black Pack štandardne montovaných na edícii 1988, sú lesklé čierne povrchy rozšírené na kryty vonkajších spätných zrkadiel, brzdové strmene, kryty stredov kolies a písmeno R na znaku SVR.

Premiéra na pretekoch v Le Mans

Dojem z luxusného interiéru vylepšuje nová povrchová úprava z uhlíkových vlákien s otvorenými pórmi, čalúnenie zo semianilínovej ebenovej kože, exkluzívne detaily Sunset Gold Satin na palubnej doske, lúčoch volantu a radiacej páke a napokon vyhrievané a ventilované predné sedadlá Performance.

Logo Jaguaru a klaksón na volante majú saténovú čiernu povrchovú úpravu. Na osvetlených nášľapných plochách a prístrojovej doske na zase nachádzajú logá SV Bespoke a Edition 1988.

Automobil poháňa 5,0-litrový preplňovaný benzínový vidlicový osemvalec s výkonom 550 koní. Z 0 na 100 km/h zrýchli za 4 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 286 km/h.

Jaguar F-PACE SVR Edition 1988 bude predstavený spolu s XJR-9 na výstave Special Vehicle Operations na 24-hodinových pretekoch Le Mans, 8. až 12. júna. Svoj dynamický debut zažije na festivale rýchlosti v Goodwoode v dňoch 23. – 26. júna.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový Mercedes-Benz GLC ponúkne mild-hybridné ústrojenstvo a interiér ako z triedy S
Nasledujúci článokSlovenskí záchranári budú jazdiť na elektromobile Škoda Enyaq iV