Domov News TOP 4 jazdenky do 15.000 eur s dojazdom vyše 1000 km

TOP 4 jazdenky do 15.000 eur s dojazdom vyše 1000 km

Foto: BMW

V čase vysokých cien pohonných hmôt a rastúceho počtu elektromobilov v portfóliách modelov jednotlivých automobiliek môže byť téma dojazdu pre mnohých motoristov mimoriadne aktuálna.

Vybrali sme 4 jazdené autá do 15-tisíc eur, ktoré vynikajú nízkou spotrebou v reálnom svete a umožnia vám prejsť na jedno natankovanie viac než 1000 km aj pri nie úplne ľahkej nohe na plyne.

Renault Clio V 1,5 dCi
Foto: starstop.sk, Karol Gajdoš

Piata generácia Renaultu Clio sa niekoľko mesiacov po uvedení na trh predávala aj so známym dieselovým štvorvalcom 1,5 dCi kombinovaným so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. U nás sa dala kúpiť len jeho silnejšia, 115-koňová verzia. V zahraničí nájdete aj 86-koňový variant a zrejme aj po ňom sa budete musieť poobzerať. Silnejších verzií sa totiž predalo extrémne málo a keďže ide o relatívne nový model (modelový rok 2020), tak ich v inzercii prakticky ani nenájdete. Majiteľom sa ani nečudujeme, pretože voľbou naftového Clia vyhrali parádny jackpot. V garáži majú šikovné malé auto s vyspelým, komfortným podvozkom, príjemným interiérom a mimoriadne úsporným motorom.

Počas nášho redakčného testu sme s Cliom absolvovali cestu z Bratislavy do Komárna s priemernou spotrebou 3,2 l/100 km. Aj na diaľnici pri rozumnej rýchlosti sa zmestíte do 4 litrov, koniec koncov priemerná spotreba na konci nášho týždňového testu bola 4,2 l/100 km. Toto Clio má síce iba 39-litrovú nádrž, ale bez väčších problémov teda viete na jedno natankovanie prejsť niečo vyše 1000 kilometrov.

Pokračovanie na ďalšej strane

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 12

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
4
Predchádzajúci článokNezodpovedným motoristom hrozí pokuta 5000 eur, nový návrh je už na stole
Nasledujúci článokDacia Spring má za sebou radikálny facelift