Domov Elektromobilita Nová Kia Niro má slovenské ceny. Veľa muziky za veľmi prijateľnú cenu

Nová Kia Niro má slovenské ceny. Veľa muziky za veľmi prijateľnú cenu

Kia po čase oficiálne predstavila novú generáciu modelu Niro. Prichádza vo všetkých troch pohonných prevedeniach – hybrid, plug-in hybrid a čisto elektrický pohon.

Po prvých jazdách v slnkom zaplavenom Taliansku a našej Slovenskej premiére na Bratislavskom hrade v piatok 17.6. slovenský importér kórejskej automobilky Kia predstavil oficiálny cenník modelu Niro pre náš trh. Na výber toho bude naozaj veľa. Začíname na sume 27.590 €, no vyštverať sa môžeme až ku 55.000 €, čo už nie je málo.

Nové Niro medzigeneračne narástlo a má naozaj viac čo ponúknuť svetu. Použitá technológia vsádza na rokmi overené elektrifikované motorizácie, či už v podobe čistého hybridu, plug-in hybridu alebo čisto elektrickej verzie. Kii sa podarilo (konečne) prekopať termomanažment batérie elektrickej verzie.

Kia Niro BEV

Novinka prichádza na plochej platforme tretej generácie, ktorá dodá viac priestoru pre pasažierov a väčší úložný priestor. Niro tak atakuje popredné priečky svojho segmentu. Okrem štandardnej hybridnej verzie sa budeme môcť tešiť na plug-in hybridnú verziu (PHEV) ale taktiež aj ako čistú elektrickú verziu (BEV), ako tomu bolo pri dosluhujúcej generácií. 12V batéria si oproti predchodcovi našla iné miesto. Aktuálne sa nachádza vedľa akumulátora pod zadnou radou sedadiel. Batožinový priestor oproti predchodcovi tak narástol minimálne (o 15 litrov) a to na finálnych 451 litrov.

Rozmery a ceny

Ako sme spomenuli, novinka narástla a hodnoty sa ustálili na dĺžke 4.420 mm, šírke 1.825 mm, výške 1.545 mm a rázvore 2.720 mm. Najviac všetkých zaujíma rázvor kolies, a vďaka jeho zväčšeniu budú mať pasažieri navyše priestor o 20 mm. Sedadlá budú k dispozícií v siedmych variantoch. Relaxačné sedadlo spolujazdca sa bude môcť stlačením gombíka sklopiť do polohy pohodlného ležania. Súčasťou sedadiel sú aj vešiaky zakomponované v hlavovej opierke a konektory USB-C – po vzore modelov EV6 a Sportage.

Kia Niro HEV/PHEV

Čistý hybrid vo výbave Silver začína na sume 27.590 €. Pod kapotou je hladká 1.6-tka doplnená o elektromotor. Celkový výkon sústavy je 104 kW / 141 koní, ako tomu bolo u predchodcu. Pokiaľ uvažujete nad miernou dobíjacou elektrifikáciou, v ponuke je plug-in hybrid začínajúci na sume 36.590 € vo výbave Silver. Výkon tejto sústavy je 135 kW / 183 koní. Oproti predchádzajúcej generácií má plug-in hybridná verzia o 40 koní navyše. Pokiaľ už máte skúsenosti s elektrickými vozidlami a viete čoho je „staré“ Niro schopné, novinka začína na sume 44.490 € s maximálnym výkonom 150 kW / 204 koní, ako jeho predchodca.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.3 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST čínskej Škody Kodiaq GT – Prepadák alebo exkluzivita?
Nasledujúci článokNový Peugeot 408: fastback, od ktorého neodtrhnete oči