Domov News Trvalo to, no predsa. BMW M3 Touring je skutočnosťou

Trvalo to, no predsa. BMW M3 Touring je skutočnosťou

Konečne sme sa dočkali. Po dlhých rokoch snaženia sa prišla Mníchovská automobilka s ostrým kombíkom v podobe M3 Touring.

Prvý zrod myšlienky urobiť z populárneho ostrého coupé M3 prišiel už v generácií E46. Čo už je nejaké to desaťročie späť. Veľký ošiaľ spôsobila aj kombi verzia M5 generácie E60 po ktorej sa doslova zaprášilo a niektoré kúsky viete nájsť aj na zahraničných weboch, no tie si stále držia svoju cenu. V najnovšom modelovom roku sa však oficiálne a vôbec historicky prvý raz svetu predstavuje M3 vo verzii Touring a hneď aj ako verzia Competition.

O ostrej verzii kombíku s dodatkom M sa špekulovalo už dávno a BMW si nemohlo jeho vydanie načasovať lepšie, než pri oslavách ich 50-teho výročia divízie M. Maskovaných prototypov bolo už dosť a oficiálne sa vozidlo predstavilo teraz. Úpenlivé čakanie je u konca a my máme k dispozícií BMW M3 Touring G81.

M3 Touring bude primárne a hlavne konkurovať svojim dvom najväčším sokom, ktorými sú jednoznačne Audi RS4 Avant a Mercedes-AMG C63 4 Matic. Pod kapotou trojkovej rady „s ruksakom“ nájdeme dobre známy 3,0-litorvý radový šesťvalec s maximálnym výkonom 510 koní a krútiacim momentom 650 Nm. Nakoľko poznáme jeho primárnych konkurentov, tak s manuálnou prevodovkou sa musíte rozlúčiť.

Zo školy s deťmi bokom

Srdce M3 Touring bude spriahnuté s osemstupňovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých štyroch kolies xDrive. Pokiaľ však stále preferujete náhon zadných kolies, nezúfajte. V režime 4WD Sport systém uprednostňuje pohon zadnej nápravy. Po vypnutí kontroly trakcie budete môcť mať z auta „čistú zadokolku“. Jupí jééé.

Verzie kombi sú zväčša ťažšie, než ich sedanoví, prípade coupé príbuzní. Maximálna hmotnosť novej M3 je 1.940 kilogramov, no aj tak táto novinka dokáže vystreliť z pokoja na 100 km/h v priebehu 3,6 sekundy! Maximálna rýchlosť je pochopiteľne elektronicky obmedzená na 250 km/h no v prípade, ak siahnete po M Driver’s package, maximálku vám odblokujú na 280 km/h. V minulom týždni sa auto testovalo v legendárnom Zelenom pekle, kde M3 Touring dosiahla čas 7 minút a 35,06 sekundy. Vďaka svojej agilnosti dokázala prekonať aj svojho staršieho brata M5 Competition.

Ak sa konečne donadívame na predĺžený zadok s masívnym difúzorom a usadneme za volant, tak vieme, že sa nachádzame v najnovšom BMW. M3 Touring kopíruje svojich súrodencov M3 a M4. Okrem dvojrozmerných kolies (vpredu 19“ a vzadu 20“) si môžete doplatiť za karbónové brzdy, karbónové doplnky exteriéru aj interiéru, či head-up displej. Infotainment pracuje na báze najnovšieho softvéru BMW 8. Oficiálna premiéra bude na festivale rýchlosti v Goodwoode a prvé objednávky sa budú prijímať v septembri tohto roka. Prvé kusy by sa k dílerom mali dostať už v novembri.

THE M3 TOURING. A DREAM COME TRUE.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJhttps://www.bmwblog.com/2022/06/21/bmw-m3-touring-reveal-specs/
Predchádzajúci článokTEST Ford Explorer PHEV – Skutočná Amerika u nás doma
Nasledujúci článokToyota RAV4 prešla modernizáciou – lepšie multimédiá, viac bezpečnosti