Domov News Unikli snímky. Takto budú vyzerať nové modely Moskvič

Unikli snímky. Takto budú vyzerať nové modely Moskvič

Návrat ruskej automobilky sa nebude tak konať vo veľkom štýle. Najprv sa hovorilo o absencii základných bezpečnostných prvkov, teraz o podpore čínskej automobilky JAC.

Celé je to ale zamotanejšie ako mexická telenovela. Zatiaľ čo pred pár mesiacmi sa hovorilo o tom, že Ruský portál Autoreview upozornil na dekrét č. 855 „O schvaľovaní uplatňovania povinných požiadaviek na niektoré kolesové vozidlá a vykonávaní ich hodnotenia zhody“, ktorý prešiel vládou 12. mája. Ten naoko zjednodušuje proces certifikácie. Fakticky však ruší mnohé štandardy na poli bezpečnosti i ekológie, ktoré boli zavedené pred desiatkami rokov. Uznesenie reaguje na nedostatok mechanických i elektronických komponentov zo zahraničia. Vláda chce napriek ich absencii udržať výrobu automobilov v behu, preto mení niekoľko dôležitých pravidiel.

Bezpečnosť ide bokom

Na tamojšom trhu sa vďaka tomu budú predávať modely bez viacerých základných bezpečnostných prvkov. Podľa revidovaných pravidiel viac nie sú povinnosťou systémy ABS či ESP. Bezpečnostné skúšky sa obmedzia na zastaraný čelný náraz do betónovej kocky, bez čiastočného prekrytia. Nutnosťou na získanie homologizácie nebudú airbagy ani predpínače bezpečnostných pásov. Z núdzového systému Era-Glonass vypadla nutnosť automatickej aktivácie tiesňového volania po nehode. Jazda tak bude doslova ruskou ruletou a v prípade nehody to nebude žiadna sranda.

 

Unikli snímky

Unikli snímky nových modelov reinkarnovaného Moskviču, ktoré sa začnú vyrábať v „znárodnenej“ moskovskej továrni Renaultu. Fabrika dnes patrí po „znárodnení“ mestu Moskva a Rusi robia všetko preto, aby rozbehli stojace linky. Majú z nich schádzať nové Moskviče. Ako mnohí predpokladali, medzi mestom Moskva a ruským KAMAZ-om, ktorý je technickým partnerom reinkarnácie značky zaniknutej v roku 2001, došlo k dohode o výrobe nových áut. Je tu ale aj tretia strana. Uniknuté snímky z prezentácie totiž jasne dokazujú, že došlo aj k dohode s čínskou automobilkou JAC.

zdroj: kamaz
Príde rovno päť staronových modelov

V pláne je päť modelov – štyri crossovery a jeden sedan. Rusi ich už ale v podstate poznajú, pretože ide o modely JAC JS4, ako Model I, Sehol X6, ako Model II, JAC J7, ako Model III a JAC S7, ako Moskvič Model IV. Piatym modelom bude elektrická verzia JAC-u JS4. Podľa AvtoSatu má Moskvič do konca roku 2022 vyrobiť asi 600 áut, z toho 200 bude vybavených elektromotormi. V roku 2023 spoločnosť vyrobí najmenej 50-tisíc automobilov a v roku 2024 – 100-tisíc. Z toho na elektromobily pripadne 10– a 20-tisíc áut.

Také zlé to nebude

Aj keď sa úvodné prognózy o zlej technickej vybavenosti áut asi nenaplnia, stále bude treba vyriešiť mnoho otáznikov. Ako bude zlepenec celkovo troch automobiliek fungovať v praxi ukáže budúcnosť. Podpora čínskej automobilky by v praxi nemusel byť zlý nápad, Moskva tak dostane v podstate hotové vozidlá, kde sa nemusí starať o dizajn alebo pohon.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 22

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMercedes-Benz GLC má slovenské ceny. Na výber máte naftu aj benzín, hybrid však nekúpite
Nasledujúci článokHuawei Watch GT 3 Pro: Keramika prichádza už aj do hodiniek