Domov News Nový Genesis G90 postavil proti Nemcom najlepšie zbrane

Nový Genesis G90 postavil proti Nemcom najlepšie zbrane

Aj keď luxusná automobilka Genesis nemá takú dlhú a bohatú tradíciu a históriu ako veľké nemecké trio, nebojí sa prísť s technológiami, ktoré otrasú aj pevnými základmi konkurencie. 

Genesis G90 má na dĺžku 5 275 a jeho predĺžená verzia až 5 465 mm. To sú naozaj čísla, ktoré ho radia k tým najväčším sedanom na svete. Rovnako veľkolepý je rázvor náprav s hodnotou 3 180, respektíve 3 370 mm. Dizajnu prednej časti dominuje maska Crest Grille, ktorá je vyrobená technológiou dvoch na seba vrstvených vzorov G-Matrix, vytvárajúcich silný 3D efekt. A ako to už v dnešnej dobe býva, je naozaj masívna, priam až obrovská.

Naplnený po okraj technológiami

Genesis prvýkrát prináša digitálny kľúč 2 do zostavy G90. Ultra-Wideband (UWB) pomocou senzorov umiestnených okolo vozidla umožňuje vodičom automaticky odomknúť svoje vozidlo, keď sa k nemu priblížia. A to iba pomocou kompatibilného telefónu Apple iPhone, Apple Watch alebo Samsung. Digitálne kľúče sa spárujú pomocou Apple Wallet a Samsung Pass. Vozidlo inteligentne rozpozná vodiča a automaticky ho overí, pričom načíta jeho prispôsobené preferencie vozidla. Genesis Digital Key 2 tiež umožňuje majiteľovi vozidla bezpečne zdieľať kľúče s ostatnými. Napríklad vodič so zariadením Apple môže zdieľať svoj kľúč s iným prostredníctvom iMessage a tiež obmedziť prístup k vozidlu kliknutím na tlačidlo.

Personalizácia na prvom mieste

G90 tiež po prvýkrát prináša Mood Curator, úplne novú funkciu, do zostavy Genesis. Mood Curator umožňuje integrované ovládanie funkcií, ako je ambientné osvetlenie, zvukový systém, systém vôní, masážne sedadlá a elektrické závesy, aby sa vytvorilo prostredie, ktoré ešte viac umocní zážitok cestujúcich. Vozidlo ponúka štyri rôzne režimy nálady, pričom každý z nich možno prispôsobiť pre vysokú úroveň personalizácie. G90 vybavené najmodernejším infotainmentom so zakriveným displejom a aktualizáciou softvéru vzduchom (OTA). Takto možno vylepšovať na diaľku rôzne funkcie vozidla vrátane podvozka, navigácie, riadenia či asistentov, takže G90 ostáva neustále v dobrej kondícii.

Špičkové ozvučenie

Virtual Venues Live je funkcia virtuálneho 3D priestorového zvuku, ktorá je dostupná iba v modeli G90. Obnovuje zvukové charakteristiky priestorov, ktoré sú optimalizované pre určité typy hudby s nastaveniami, ako je Boston Symphony Hall, a dodáva tento zvuk pomocou pôsobivého audio systému Bang & Olufsen® s 26 reproduktormi. Virtual Venues Live monitoruje interiér prostredníctvom mikrofónu v aute a súčasne vytvára signály, ktoré reprodukujú charakteristiky zvukového poľa zvoleného priestoru. Potom systém minimalizuje a stabilizuje hluk v aute v závislosti od rýchlosti vozidla a zároveň poskytuje zvuk prostredníctvom svojich 26 reproduktorov.

Výhradne šesťvalec

Pod kapotou pracuje 6-valcový motor 3,5 T-GDi, ktorý nahrádza teda starší 8-valec. Výkonu však bude viac ako dosť. Preplňovaná pohonná jednotka poskytuje dostatočných 280 kW a 530 Nm krútiaceho momentu. Predĺžená verzia LWB je doplnená o elektrický kompresor, ktorý urýchli reakcie pri nízkych otáčkach. Motor je spojený s 8-stupňovou automatickou prevodovkou a stálym pohonom oboch náprav.

Ambiciózne ciele

V USA, čo je pre tento model nosný trh, je základná cena stanovená na 88 400 dolárov. S rastúcim radom ocenených modelov – vrátane sedanov G70, G80 a G90, spolu s SUV GV60, GV70 a GV80 – sa Genesis snaží viesť vek elektrifikácie, počnúc svojimi elektrickými modelmi G80 a GV60. Spoločnosť Genesis sa zaviazala stať sa značkou čisto elektrických vozidiel do roku 2030 a do roku 2035 presadzovať uhlíkovú neutralitu.

 

 

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJGenesis
Predchádzajúci článokČesi majú nové automobilové múzeum. Na svoje si prídu fanúšikovia Chrobákov
Nasledujúci článokTEST Yamaha R7: vstupná brána do sveta superšportov