Kia Soul sa stala prekvapivo hitom juhokórejskej automobilky, ktorej debut prebehol už v roku 2009. Čiastočná popularita by sa dala pripísať vtipnej kampani s “rapujúcim” škrečkom, ale hlavným pútačom je samo auto – jednoduchý kompaktný crossover s jedinečným štýlom. Vtedy sa Soul objavil v správny čas na správnom mieste, ale keďže svet SUV sa posúva nezadržateľným tempom dopredu, aj Kia úplne prepracovala Soul, ktorý sa má objaviť už v roku 2019.

Špionážne fotografie ponúkajú prvý pohľad na nový crossover ,,elegantne zahalený“ maskovaním a už na prvý dojem je vidno, že bude stále rozpoznateľný svojím známym tvarom a obráteným zadným sklom. Nová kórejská duša by už mohla ponúknuť možnosť pohonu všetkých kolies, aby auto získalo dôveru aj v zložitejšom teréne a vypožičalo si tak inšpiráciu z koncepcie Trial’ster, ktorú sme videli v roku 2015. Aktuálne je však platforma založená stále na pohone predných kolies, takže je možné, že sa Soul bude aj naďalej bude držať svojich koreňov.

Zatiaľ nie sú žiadne oficiálne informácie o zvolenej motorizácii novej generácie, ale je viac než pravdepodobné, že aspoň niektoré agregáty sa prenesú z aktuálneho modelu. Soul v súčasnosti ponúka základný 1,6-litrový motor s výkonom 97 kW (130 koní), stredná verzia je 2,0-liter s výkonom 120 kW (161 koní) a preplňovaný štvorvalec o objeme 1,6-litra s výkonom 150 kW (201 koní) spárovaný so sedemstupňovou prevodovkou v dvojpolohovou spojkou.

Technologické novinky modelu na rok 2019 zatiaľ nie sú známe. Súčasný Soul ponúka asistenta na udržanie v jazdnom pruhu a autonómne núdzové brzdenie ako možnosť výbavy. Na fotografiách prototypu môžeme vidieť niekoľko pozoruhodných snímačov namontovaných vpredu, čo môže znamenať určitú mieru autonómnej jazdy v novom Soule.

Nech sa páči, toto je reklama ktorou sa preslávila Kia Soul:

Kia Soul Hamster Commercial in HD(High Definition)

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJZdroj Foto
Predchádzajúci článokOcenenie za najkrajší koncept získava Mazda Vision Coupe
Nasledujúci článokPovesti boli pravdivé. CUPRA dostala svoju značku, logo a to hlavné – vlastnú identitu