Domov News Obrovské SUV, BMW XM sa odhaľuje na patentových snímkach

Obrovské SUV, BMW XM sa odhaľuje na patentových snímkach

BMW XM príde na trh až koncom tohto roka, ale nové patentové obrázky podané v Japonsku poskytujú jasný pohľad na prichádzajúce SUV. Obrázky, ktoré boli podané na Japonský patentový úrad v apríli, boli zverejnené až teraz a odhaľujú beštiálne SUV.

Patentové obrázky odhaľujú, že sériový model nebude výrazne odlišný od dizajnu konceptu XM. To bolo celkom zrejmé z početných špionážnych záberov veľkého luxusného SUV za posledných pár mesiacov, ale nové obrázky pomáhajú dať tieto dohady do jasnejšej perspektívy.

Ako asi bude vyzerať?

XM bude mať výraznú mriežku chladiča, ktorú budú lemovať delené svetlomety. Vertikálne vetracie otvory budú zatlačené do vonkajších rohov predného nárazníka so štylizovaným otvorom spodnej mriežky. Vzadu bude BMW inštalovať tenké svetlá, ktoré obopínajú jednotlivé panely panely. V zadnej časti to vyzerá ako pomerne typické SUV s agresívnym zadným difúzorom a a štyrmi koncovkami výfuku. Kamufláž na testovacích vozidlách ich nemohla skryť, keďže vyčnievali z nárazníka.

A čo pohon?

Od začiatku predaja dorazí s plug-in hybridnou hnacou sústavou, ktorá poskytne 644 koní (495 kilowattov) a krútiaci moment 884 newtonmetrov. Jeho označenie bude pravdepodobne XM 50e podľa konvencie pomenovania radu 7 M Performance, M750e. BMW tiež pripraví silnejší štítok XM Black Label, ktorý lepšie ladí s drsným výkonom konceptu XM. Očakávame, že vrcholový variant prinesie okolo 740 k (551 kW) a krútiaci moment 1 000 Nm. Oba varianty budú používať rovnaký 4,4-litrový S68 V8 s dvoma turbodúchadlami a pluh-in hybridnou technológiou, ktorá sa spáruje s osemstupňovou automatickou prevodovkou ZF. Jazda bez emisií bude poskytovať približne 50 až 80 kilometrov elektrického dojazdu.

Termín a cena

BMW XM dorazí do konca roka a bude vyzerať veľmi podobne ako koncept XM z konca minulého roka. BMW neuvádza, koľko bude stáť jeho nový, čistokrvný M model, ale očakávame počiatočnú cenu 130 000 dolárov (rovnako aj v aurách) za základný model. Vysokovýkonná verzia by mohla s príplatkami dosiahnuť 150 000 dolárov alebo viac. Automobilka plánuje ukončiť výrobu XM v novembri 2027.

 

 

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAston Martin V12 Vantage Roadster – 700 koní vám spraví poriadny prievan vo vlasoch
Nasledujúci článokMarauder obrnené vozidlo z Afriky stojí toľko čo nový Rolls-Royce