Domov Lifestyle Americký Maybach? Lincoln Navigator One je autom, do ktorého je lepšie nastúpiť...

Americký Maybach? Lincoln Navigator One je autom, do ktorého je lepšie nastúpiť zadnými dverami

Azda niet luxusnejšej americkej automobilky, akou je Lincoln. Do portfólia prichádza v obmedzenom počte model Navigator s prívlastkom One.

Lincoln je automobilkou dobre známou po celom svete. Niekoľko kusov takýchto vozidiel dokážeme nájsť aj u nás, prípadne u našich susedov. Najväčšie zárobky a odbyt však automobilka produkuje na domácom americkom trhu a taktiež na tom čínskom. Práve tu zákazníci chcú mať čo najväčšie vozidlá. Aktuálne sa predstavil vrchol ponuky, a to Lincoln Navigator One. Týmto modelom americká automobilka reflektuje na enormný záujem čínskych zákazníkov o luxusné vozidlá. Exkluzivitu chce Lincoln podčiarknuť limitovaným počtom vyrobených kusov.

Prezidentský apartmán

Základom limitovaného modelu je Navigator L s predĺženým rázvorom. Použitý je rad nových detailov a prvkov výbavy, ktoré budú dostupné výhradne pre Navigator One. Najväčším rozdielom bude náhrada druhého a tretieho radu sedadiel za „prezidentské“ kreslá. Tie sú uložené tam, kde by v štandardnom Navigatore sídlil tretí rad sedadiel. Áno, sú veľmi posunuté dozadu.

Dvojicu kresiel rozdeľuje lakťová opierka, v ktorej je zabudovaný tablet, vďaka ktorému sa dá ovládať masívna televízia, audiosystém, či LED svetlá zabudované na strope. Tie idú po vzore Rolls-Royce a majú predstavovať hviezdnu oblohu. Zaujímavosťou je čajový set zabudovaný pod obrazovkou za prednými sedadlami.

Zatiaľ neznáme motorizácie

Interiér bude môcť hýriť farbami, kde bude kombinácia predovšetkým svetlej kože s fialovými akcentami vo farbe Chuanjue. Unikátnymi taktiež budú aj ručne robené detaily na dverách. Svojimi tvarmi majú pripomínať prírodu. K maximálnemu pôžitku na zadných sedadlách majú dopomôcť vyhrievané a ventilované sedadlá s masážnou funkciou.

Interiérová farebná schéma nie je jasne daná, no exteriér bude môcť byť iba v štyroch farebných prevedeniach. Okrem modro-fialového laku bude k dispozícii aj čierno-červený, čierno-fialový, a modro-strieborný. Lincoln Navigator One bude štandardne stáť na 22“ kolesách.

To, čo sa bude skrývať pod kapotou Navigatoru, nie je známe. No vychádzajúc z aktuálne americkej ponuky môžeme očakávať 3,5-litrový šesťvalec s maximálnym výkonom 340 kW/460 koní a krútiacim momentom 691 Nm. Niekde sa však hovorí aj o 3,0-litrovom motore s priškrteným výkonom na 305 kW/415 koní a 670 Nm. Najskôr bude vyrobených iba 30 kusov tohto vozidla. Cena by mala odštartovať na 1,8 milióna čínskych juanov, teda na čiastke niečo cez 270 tisíc eur.

Lincoln Star Concept: vráti naspäť romantiku cestovania?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSubaru Crosstrek je náhrada za XV s hybridným pohonom a vyšším komfortom
Nasledujúci článokUnikátne Porsche 959 S si hľadá majiteľa. Máte záujem?