Domov Elektromobilita Lincoln Star Concept: vráti naspäť romantiku cestovania?

Lincoln Star Concept: vráti naspäť romantiku cestovania?

Lincoln Star Concept

Koncept Star predznamenáva príchod štyroch sériových elektromobilov značky Lincoln do roku 2026. Zaujme náladovými osvetleniami a schránkou na papuče.

Značke Lincoln patriacej pod koncern Ford sa v súčasnosti mimoriadne darí. Zaznamenala vôbec najlepší globálny predaj za posledných 21 rokov. Modelová ofenzíva bola nedávno podporená uvedením modelu Zephyr v Číne a veľkého SUV Navigator v Severnej Amerike. Aj Lincoln však už čoskoro čaká elektrická budúcnosť a koncept Star naznačuje, ako budú vyzerať pripravené sériové elektromobily.

V súlade s rozvinutým dizajnovým jazykom Lincolnu je silueta konceptu elegantná, dynamická a rozšírená, aby vytvorila výrazný efekt. Koncept Star využíva dizajn, svetlo, displeje, vône a zvuky na vytvorenie pohlcujúceho zážitku pre cestujúcich. Podľa tvorcov je inteligentná technológia zvyšujúca pohodlie, produktivitu a zábavu nasadená všade, aby vrátila späť romantiku cestovania automobilom značky Lincoln z minulosti.

Dizajnéri pracovali na vytvorení vizuálnej harmónie použitím svetla novým moderným spôsobom. Osvetlené kryštály, podsvietené dvere, sedadlá a vonkajšie prvky pozdvihujú architektonický priestor a vytvárajú pocit dokonalého útočiska. Hviezda na prístrojovej doske sa rozsvieti ako drahokam. Víta pasažierov pri priblížení a zároveň dáva nový význam uvítacej sekvencii nazývanej Lincoln Embrace.

Schránka na uloženie papúč

Dizajnom aj farebnou kompozíciou je interiér jedinečne rozdelený na priestory prvého a druhého radu. Zážitok cestovania by mal byť prvotriedny, o čo sa postarajú predovšetkým priestranné a flexibilné sedadlá. Dajú sa polohovať, majú integrované opierky nôh a úložné priestory (napríklad na uloženie papúč) a na operadlách zabudované klimatizované skrinky na nápoje.

Pocit priestrannosti okrem rozsiahleho presklenia umocňuje 3D tlačená kovová mreža na A a D-stĺpikoch. Tieto priehľadné stĺpy spolu so strešným oknom s digitálnym tienením privádzajú dovnútra prirodzené svetlo, aby zvýšili otvorený a vzdušný pocit z priestoru kabíny.

Zakrivený horizontálny displej tiahnuci sa celou šírkou palubnej dosky vytvára digitálnu panorámu, v ktorej obsah plynulo prechádza od integrovanej centrálnej obrazovky do obrazovky v druhom rade sedadiel. Nový pocit z luxusu vytvárajú aj nové materiály, ako sú ekologické alternatívy kože a chrómu a niekoľko jedinečných povrchových úprav.

Tri náladové prostredia

Systém Lincoln Embrace používa tri náladové atmosféry, ktoré harmonizujú zvuk, vôňu a osvetlenie v celej kabíne. Symfonická hudba s digitálnymi animáciami vo vysokom rozlíšení vytvára netradičné prostredie, ktoré má pasažierom spríjemniť čas počas cestovania vo vozidle.

Režim Coastal Morning využíva jemné, oceánske zvuky, vôňu morskej hmly a jemnú, hrejivú žiaru slnka s dynamickým osvetlením, aby napodobnil prechádzku po pláži pri východe slnka. Mindful Vitality má oživiť zmysly s povzbudzujúcim, optimistickým zvukom, dynamickým abstraktným umeleckým dielom, jemným, žiarivým osvetlením a kvetinovou vôňou. A napokon Evening Chill odzrkadľuje súmrak pomocou upokojujúceho nočného soundtracku koordinovaného s videom nočnej oblohy. Tieto tri nálady sú postavené na prirodzenom biorytme ľudského tela ako ráno, deň a večer.

Absenciu spaľovacieho motora využili konštruktéri na vytvorenie ďalšieho odkladacieho priestoru v prednej časti auta. Má elektrochromatické sklo, ktoré sa mení z priehľadného na nepriehľadné. Prepúšťa svetlo, keď je vozidlo v pohybe, a tmavne po zaparkovaní, aby skrylo uložené cennosti.

V interiéri sa nachádza aj Lincoln Attaché, koncept digitálneho kufríka so skrytou priehradkou v zadných dverách, ktorý poskytuje nielen bezpečné uloženie tabletov a notebookov, ale slúži aj na nabíjanie.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rkxrzcj359I]

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKde iní uberajú, niektorí môžu pridávať. Jaguar F-Pace bude v ponuke aj so šesťvalcom.
Nasledujúci článokHyundai Palisade sa dočkal modernizácii. Bude sa týmto smerom uberať Hyundai aj u nás?