Domov News Pocta prvej žene v F1 – Maserati predstavilo F Tributo Special Edition

Pocta prvej žene v F1 – Maserati predstavilo F Tributo Special Edition

Maserati sa rozhodlo vzdať hold prvej žene v nemilosrdnom kolotoči F1. Edícia dostala názov F Tributo Special Edition a vznikne v nej zopár modelov sedanu Ghibli a SUV Levante.

Maserati F Tributo Special Edition odkazuje na bohatú pretekársku históriu tejto talianskej značky. Minulý rok patril pocte jednej z najväčších legiend seriálu F1, päťnásobnému majstrovi sveta – Juanovi Manuelovi Fangiovi. Tiež vznikla špeciálna edícia modelov Maserati. Tento rok sa v Taliansku rozhodli zaspomínať na vôbec prvú ženu za volantom Formule 1, Mariu Teresu de Filippis.

Tŕnistá cesta na vrchol

Maria Teresa de Filippis bola pôvodom z Talianska a vďaka svojim pomerne zaujímavým pretekárskym úspechom s Fiatom 500 zaujala práve Maserati. Preto od roku 1954 vzniklo spojenie a spolupráca pretekárky a talianskej značky. Cesta do Formule 1 aj vtedy niesla so sebou množstvo prekážok. Preto sa Maria musela prebíjať napríklad aj cez šampionát športových vozidiel, kde absolvovala legendárne preteky Targa Florio.

Maserati chce zakomponovať do týchto modelov nadšenie z pretekárskych tratí a preniesť ho do bežnej premávky. Odlišnosť modelov má jasne poukazovať na historické úspechy značky a niesť ďalej odkaz Marie Teresa de Filippis v dnešnej dobe. Vyslovený cieľ značka definovala ako „zapálenie lásky k rýchlosti.“

Riešenie pre všetkých

Presuňme sa ale do súčasnosti. Špeciálna edícia sa tentokrát dotkne modelov Ghibli a Levante. Každý z modelov dostane dve možné variácie. Ak by ste túžili po takomto automobile a chceli by ste vynikať, čaká na vás farebná kombinácia s názvom Arancio Devil (oranžová) spoločne s 21-palcovými diskami kolies Antea. Kolesá nie sú síce oranžové, ale decentné šedé lakovanie vo farbe Grigio Opato s modrým lakovaním vyzerá pomerne vkusne.

Pre tých, ktorý až tak netúžia po všetkých tých pohľadoch, je k dispozícii druhý variant v šedej farbe s názvom Grigio Lamiera. Disky kolies si svoju farbu ponechávajú, iba ich lemovanie sa mení z modrej na oranžové. Interiér ponúkne čiernu, respektíve oranžové kožené prevedenie s modrým, respektíve oranžovým prešívaním. Čo sa týka výkonových úprav, oficiálne informácie zatiaľ nemáme. Minimálne vizuálne však pôjde o veľmi zaujímavé a unikátne modely.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMoto Guzzi V100 Mandello – prvá motorka s adaptívnou aerodynamikou na svete
Nasledujúci článokDivízia BMW M odkazuje: trojvalce ani štvorvalce používať nebudeme