Domov News Máte vozidlo staršie ako 5 rokov? Zistite či máte nárok na servisný...

Máte vozidlo staršie ako 5 rokov? Zistite či máte nárok na servisný voucher v hodnote 180 eur

Servisná akcia, aká tu ešte nebola. Tieto značky vám darujú servisný voucher v hodnote 180 eur. Je v tom nejaký háčik?

Príprava vozidla na zimu by nemala spočívať len vo výmene letných pneumatík za zimné. Ak chcete, aby vaše vozidlo spoľahlivo fungovalo aj počas chladných zimných dní, počas ktorých môže teplota klesnúť hlboko pod bod mrazu, je vhodné sa na to pripraviť v servise. Mnohí majitelia vozidiel, ktorým už uplynula záručná doba, začnú navštevovať neautorizované servisy a pri oprave využívať lacné náhrady dielcov, aby ušetrili.

Takéto správanie síce môže z krátkodobého hľadiska vyzerať ako cenovo výhodnejšie, avšak kvalita neoriginálnych dielcov môže byť diskutabilná. Majitelia starších vozidiel značiek VolkswagenAudi, SEAT, a Volkswagen Úžitkové Vozidlá s dátumom prvej evidencie od 1. 1. 2011 do 31. 12. 2017 aktuálne registrovaných v Slovenskej republike k 31.07.2022 túto dilemu riešiť nemusia. V súlade s podmienkami môžu využiť Servisný voucher 5+ v sume až 180 € vrátane DPH na výmenu originálnych dielcov, náplní a na servisné služby.

servisný voucher

Keď dávajú, berte. Akcia sa už nemusí opakovať

To, či máte nárok na uplatnenie voucheru v hodnote 180 eur, alebo na inú servisnú akciu značiek VolkswagenAudi, SEAT, a Volkswagen Úžitkové Vozidlá, si môžete veľmi jednoducho overiť po zadaní VIN čísla vášho vozidla na tejto webstránke. Urobiť tak môžete aj v budúcnosti vždy pred plánovanou návštevou servisu. Uvedené automobilky ponúkajú rôzne servisné akcie, takže si môžete vopred pozrieť ponuku, ktorá sa vás týka a ušetriť nejaké euro.

Aktuálny servisný voucher je možné podľa podmienok akcie uplatniť iba na jedno VIN číslo vozidla. Toto vozidlo musí mať v čase uplatnenia vouchera vykonané všetky zvolávacie a dielenské akcie dané výrobcom. Minimálna hodnota zákazky, na ktorú je možné uplatniť voucher, je 180 € s DPH. Voucher je možné použiť iba na originálne diely, originálne náplne alebo servisné práce u autorizovaného servisného partnera značiek VolkswagenAudi, SEAT, a Volkswagen Úžitkové Vozidlá.

Servisná akcia, ktorá svojim finančným rozsahom nemá obdobu, končí už 30. novembra 2022. Preto, ak ešte plánujete opravu vášho vozidla, overili ste si nárok na voucher cez webstránku, zastavte sa v ktoromkoľvek autorizovanom servise spomínaných značiek a získajte svoj voucher. Ten si následne môžete uplatniť do 30 dní od jeho vystavenia, teda do konca roka 2022. Preto, ak ešte plánujete opravu svojho vozidla, neváhajte a dostaňte svoje vozidlo do formy.

servisný voucher

Doprajte svojmu vozidlu kvalitu

Opravy v neautorizovaných servisoch môžu používať dielce s nejasnou históriou a to môže mať v konečnom dôsledku za následok poruchu vo väčšom rozsahu. Výhodou návštevy autorizovaného servisu okrem práce s originálnymi dielcami, ktoré vhodne pasujú na vaše vozidlo je určite aj fakt, že na vozidle pracujú pravidelne preškolení profesionáli. O vaše vozidlo sa tak postarajú podľa výrobcom predpísaných noriem. Originálne dielce použité v autorizovanom servise sú rovnakej kvality ako tie, ktoré výrobca montuje do vášho vozidla v čase, keď ho vyrába. Odborne vykonaným servisom a opravami v autorizovaných servisoch nielen predlžujete jeho životnosť, ale aj zvyšujete jeho hodnotu v prípade jeho následného predaja. V čase, keď nové vozidlá dražejú a mobilita sa stáva čoraz menej dostupnou, budú mať jazdené vozidlá čoraz vyššiu hodnotu. Obzvlášť to bude platiť pre tie, ktoré boli pravidelne servisované v autorizovaných servisoch.

servisný voucher

Výmenou pneumatík to nekončí

Kontrola a premeranie akumulátora ušetrí nechcené problémy na ceste. Akumulátor v chladných mesiacoch rýchlo stráca kapacitu a môže vás zradiť a nenaštartujete. Už menšie zaváhania pri štarte môže byť prvým upozornením. Nenechajte preto nič na náhodu a stav batérie si pred zimou vždy skontrolujte. Platí to dokonca aj pre majiteľov elektromobilov.

Tiež je vhodné dať si skontrolovať brzdovú sústavu, ktorá bude v zimných podmienkach oveľa náchylnejšia na opotrebenie. Mať na mokrej či zasneženej vozovke brzdy v stopercentnom stave je základ bezpečnosti. Samozrejme, nezabúdajte aj väčší odstup od vozidla idúceho pred vami. Pokiaľ cítite, že brzdný účinok vášho vozidla klesá alebo dokonca počujete pískanie či vibrácie, čo najskôr by ste mali dať brzdovú sústavu skontrolovať odborníkom.  Príčinou môžu byť opotrebované brzdové platničky alebo samotný kotúč, ktorý si vyžaduje výmenu.

Našli sme skutočné podnikateľské auto? - Peugeot e-Rifter TEST

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.6 / 5. Počet hodnotení 123

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokOsemvalce sa pomaly vytrácajú z trhu. Manhart si pripravil jednu špeciálnu edíciu
Nasledujúci článokTo je DTM? Komponenty M Performance robia z BMW M2 pouličnú hviezdu

1 COMMENT

  1. Ďakujem neprosim v autorizovanom servise som dal iba vyvážiť gumy a vymeniť poistnú skrutku brzdového kotúča, k tomu vymenu jednej prednej pruziny, cena za vymenu skrutky cez 40€ nakolko bol strhnuta jej hlava, to beriem, a to ešte som musel ísť do vedlajsich dveri vramci jedneho servisu kde sa objednavaju autodiely objednat a odniest do dielne nodalsie blud, všetko vramci toho istého predajcu/servisu ale cena za výmenu jedného predného tlmiča 450€ s DPH ( upozorňujem Octavia 2 2009), to som si povedal že je blud, a totálny. Bezal som do autotechny tak uz vymenim obe strany hlupost iba jednu, cena 100€ KYB (na akciu) tak dam aj pružiny dalsich 100€ ked uz to bude dole. Som na 200€ pružiny+tlmiče pred zatial čo v škode 450 za vymenu iba jednej pružiny, tak schvalne co bude stat zadna časť. Zadné tlmiče paradoxne boli drahšie nakoľko neboli na akciu čiže 120 sada + pružiny dalsich 100 plus predné uloženia tlmiča horné 2x 40€ a 2x čapy ramien 15. €. Práca u kamoša na dvore 50€ za odmenu . Cize ak to spocitam so spotrebnym materialom som na 600€. No schvalne? Furt sa vvyplati ten voucher? Dvihnu ceny a tvaria sa na zlavy

Comments are closed.