Domov News To je DTM? Komponenty M Performance robia z BMW M2 pouličnú hviezdu

To je DTM? Komponenty M Performance robia z BMW M2 pouličnú hviezdu

Pretekársky charakter BMW M2 môžu pôsobivo zvýrazniť doplnky M Performance Parts. K dispozícii budú hneď od začiatku predaja M2. 

Doplnky BMW M2 Performance Parts sa zamerajú na úpravu aerodynamiky, pohonnej sústavy, podvozku a interiéru.

BMW M2 Performance Parts

Krídelká…opečené, karbónové

Homologizované komponenty zahŕňajú prídavné karbónové krídelká a spojlery pre prednú, bočnú aj zadnú časť. Okrem toho, že zlepšujú aerodynamické vlastnosti vozidla, vďaka bezfarebnému laku odhaľujúceho uhlíkové vlákna pod ním, zdôrazňujú jeho pretekársku auru. Prúdenie vzduchu okolo vozidla sa dá vylepšiť odtrhovou hranou na veku batožinového priestoru, prípadne veľkým krídlom a karbónovým difúzorom. Ďalším doplnkom je lesklo čierny aerodynamický prvok na hornej hrane zadného okna.

Trošku korenia

Odľahčiť vozidlo a zlepšiť jeho zvukový prejav bude možné prostredníctvom titánového výfukového systému. Oproti štandardnému komponentu prináša úsporu hmotnosti osem kilogramov. Výfukový systém s elektricky ovládanými klapkami a centrálne umiestnenou štvoricou koncoviek je v ponuke v kombinácii so špeciálne upraveným karbónovým difúzorom. Zvukový prejav sa mení podľa zvoleného jazdného režimu a BMW tvrdí, že v režimoch Sport a Sport+ bude pripomínať pretekárske vozidlá. V ponuke sa nachádzajú aj koncovky výfuku M Performance kombinujúce titán a karbón.

Podvozok M Performance s integrovanými pružiacimi i tlmiacimi jednotkami umožňuje na prednej a zadnej náprave znížiť svetlú výšku o 10 milimetrov. Tento podvozok špeciálne naladený nielen na jazdu na okruhu, ale aj na bežné cesty a prinesie oveľa priamejšie spojenie karosérie s povrchom vozovky.

BMW M2 Performance Parts

Salsa omáčka

Kované disky kolies M Performance pripravené pre BMW M2 predstavujú ďalšiu ingredienciu navrhnutú pre mimoriadne športový štýl jazdy. Každý disk je vyrobený z jediného kusu hliníka a vyznačujú sa tak pevnosťou, ako aj atraktívnym dizajnom. Kolesá sú pripravené s priemermi 20 a 21 palcov a môžu mať matne zlatú farbu M Frozen Gold Bronze alebo čiernu M Jet Black.

Zákusok vnemov

Ponuka doplnkov BMW M Performance Parts obsahuje aj položky pre interiér. Obloženie interiéru M Performance kombinuje uhlíkové vlákna a alcantaru. Ručne vyrábané obkladové panely interiéru sú z uhlíkových vlákien s otvorenými pórmi, majú matnú povrchovú úpravu a nesú označenie M Performance z brúseného hliníka. Volant má výrazne tvarovanú oblasť úchopu čalúnenú Alcantarou a jeho sploštené horné a dolné časti sú potiahnuté kvalitnou kožou. Vzhľad volantu dotvára stredová značka a ozdobné prešívanie vo farbách BMW M GmbH.

 

Flambovaný

BMW M2 poháňa trojlitrový, dvakrát preplňovaný šesťvalec s výkonom 460 koní a krútiacim momentom 550 Nm. Motor môže byť spriahnutý s osemstupňovou prevodovkou M Steptronic alebo šesťstupňovým manuálom. Automat zvládne šprint z pokoja na 100 km/h v priebehu 4,1 sekundy, manuálu to trvá o 0,2 sekundy dlhšie. Maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 250 km/h, no za príplatok ju vedia v BMW odblokovať na 285 km/h.

BMW M2 sa začne vyrábať v apríli 2023.

THE M2 (2023).

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMáte vozidlo staršie ako 5 rokov? Zistite či máte nárok na servisný voucher v hodnote 180 eur
Nasledujúci článokZákaz predaja spaľovacích áut od roku 2035 v EÚ je definitívny