Domov News Subaru Impreza láka svojich skalných na ďalšiu generáciu

Subaru Impreza láka svojich skalných na ďalšiu generáciu

Čas neúprosne beží a nástupcovia legiend sa predstavujú s odstupom rokov. Tento raz sa v Los Angeles ukáže nové Subaru Impreza.

Subaru Impreza sa tak predstaví už vo svojej piatej generácii. Dni sa míňajú a nám to pripadá, akoby to bolo včera, keď sme mali v detských izbách plagát rallye špeciálu Subaru Impreza WRX STI. To, že za chvíľu budeme vidieť celú podobizeň tohto vozidla, nie je zrejme veľkým prekvapením, nakoľko sa pred časom predstavil nový Crosstrek. Ten sa, pochopiteľne, stal nástupcom crossoveru XV. Ten bol však náhradou Imprezy pre „dobyvateľov“.

Crosstrek bude v LA predstavený bez akýchkoľvek ochranných doplnkov, čiže pôjde o klasickú Imprezu. Oficiálne je premiéra novej Imprezy naplánovaná na 16. novembra. Všetkých fanúšikov legendárnej Imprezy japonská automobilka láka jeho siluetou.

Oficiálny vizuál ani parametre zatiaľ internetovým auto-moto svetom nekolujú a Subaru si tento model veľmi dobre stráži. Keďže bol prednedávnom predstavený model Crosstrek, tak zrejme pôjde skôr o evolúciu než revolúciu. Treba sa tak pripraviť aj na to, že môže prísť sklamanie. Nová Impreza bude stáť na základoch platformy SGP (Subaru Global Platform). Tá má byť pevnejšia a má ponúknuť lepšie jazdné vlastnosti. Rozmery by mali ostať zachované, či už na celkovú dĺžku, alebo dĺžku rázvoru.

O pohon sa budú výhradne starať dobre známe 4-valcové motory boxer. Otázny je objem týchto motorov. Spoľahnúť sa budeme môcť pravdepodobne na 1,5-litrové alebo 2,0-litrové motorizácie. Fanúšikovia manuálnej prevodovky si stále prídu na svoje, keďže bude stále v ponuke, no k dispozícii bude aj CVT prevodovka Lineartronic s pohonom oboch náprav AWD.

Model Crosstrek však disponuje hybridným 2,0-litrovým motorom označovaným e-Boxer. Je teda viac než možné, že v našich končinách bude primárne husle hrať práve tento motor. Subaru Impreza by však tento motor malo mať upravený, no parametre zatiaľ nie sú známe. Na bližšie informácie ohľadom vozidla si budeme musieť ešte počkať a dúfať v to, že aj prichádzajúca generácia bude v Európe dostupná.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Jazdenky: Toyota C-HR Hybrid 2018 po 120 000 kilometroch, oplatí sa?
Nasledujúci článokJohn Hennessey si zobral do parády Mustang a urobil z neho monštrum