Domov News Tip na zmysluplný vianočný darček: AMG Winter Experience

Tip na zmysluplný vianočný darček: AMG Winter Experience

Mať auto na snehu pod kontrolou je nielen bezpečnejšie v bežnej premávke, ale v kontrolovanom prostredí je to aj obrovská zábava. Ak si chcete zlepšiť svoje jazdecké zručnosti alebo len niekomu dopriať nezabudnuteľný zážitkový darček, jazdecký kurz AMG Winter Experience je tá najlepšia možnosť.

Od januára do marca 2023 ponúkne AMG Winter Experience účastníkom možnosť zdokonaliť si svoje vodičské schopnosti na snehu a ľade pod vedením skúsených inštruktorov a ambasádorov značky AMG zo sveta motoristického športu. Okrem osvedčených a obľúbených školení v ďalekom Laponsku je po prvýkrát v ponuke aj destinácia, ktorá je nám oveľa bližšie – v rakúskom Saalfeldene. S modelom Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ je súčasťou autoparku tejto unikátnej autoškoly po prvý raz aj model s čisto elektrickým pohonom. Každý účastník sa môže tešiť na kvalifikovaných inštruktorov, individuálny prístup a zlepšenie vodičských schopností, ktoré im pomôže nielen na okruhu alebo uzavretej trati, ale aj v bežnej premávke počas extrémneho počasia.

AMG Winter Experience

Švédsko alebo Rakúsko

Vo Švédsku sa trénuje na zamrznutom jazere s rozlohou viac ako 337 000 m² neďaleko mesta Arjeplog. Na vrstve ľadu s hrúbkou viac ako 90 centimetrov sú pripravené rôznorodé jazdné dráhy, ktoré zaručujú konzistentné jazdné podmienky. Základná vrstva umožňuje vyberať si medzi ľadovými povrchmi alebo takmer úplne tuhou snehovou pokrývkou. Arjeplog je výnimočným miestom pre každého automobilového nadšenca, keďže automobilky z celého sveta tu už desaťročia testujú svoje prototypy a maskované vozidlá.

AMG Winter Experience

Cieľom školení je bezpečné zvládnutie modelu AMG Performance alebo športového vozidla aj v hraničných situáciách a zlepšenie vlastných vodičských schopností. Pozornosť sa okrem toho sústreďuje aj na pôžitok z jazdy na snehu a ľade v divočine švédskeho Laponska. Z hľadiska dostupnosti je pozitívnou správou pridanie jednodňových kurzov do jedinečnej kulisy salzburského úpätia Álp.

Kto vás bude učiť a koho tam môžete stretnúť?

Jazdecké kurzy sú tou najlepšou možnosťou, ako sa dostať do blízkosti úspešných pretekárov a učiť sa od tých najlepších. Pre vybrané školenia sú k dispozícii ako inštruktori Maro Engel, Bernd Schneider, Karl Wendlinger či Bernd Mayländer. Maro Engel súťažil v nemeckom šampionáte cestovných automobilov (DTM) a so svojimi početnými víťazstvami, vrátane Svetového pohára GT v regióne Macao a 24-hodinových pretekov na okruhu Nürburgring, patrí medzi najlepších jazdcov GT3 na svete. S vozidlom Mercedes-AMG ONE je aktuálne držiteľom svetového rekordu v najrýchlejšom kole na okruhu Nürburgring-Nordschleife so sériovým vozidlom.

Bernd Schneider, známy aj ako Mister DTM, je so svojimi piatimi víťazstvami šampionátov držiteľom rekordu v pretekoch DTM. V roku 2013 vyhral 24-hodinové preteky v Dubaji aj 24-hodinové preteky na okruhu Nürburgring s modelom SLS AMG GT3. Karl Wendlinger pôsobil v rokoch 1991 až 1995 vo Formule 1 a v rokoch 2002 až 2003 jazdil preteky DTM. A napokon Bernd Mayländer je od roku 2000 jazdcom oficiálneho FIA F1 Safety Car.

AMG Winter Experience

Od začiatočníkov až po profesionálov

AMG Winter Experience ponúka niečo pre každého vodiča, od začiatočníkov cez pokročilých vodičov až po skúsených odborníkov. Úroveň školenia DISCOVER je ideálna pre začiatočníkov. Zameriava sa na bezpečnosť jazdy a spoznávanie vozidiel značky Mercedes-AMG. V pokročilom školení PERFORMANCE si vodič môže rozšíriť naučené základy fyziky jazdy na praktických cvičeniach. Okrem toho sa v rámci tohto školenia ďalej rozvíja schopnosť ovládania výkonných vozidiel v náročných situáciách.

Mercedes-AMG Winter Sporting – Pure Adrenaline on Ice and Snow

Počas školenia ADVANCED WEEK majú účastníci päť dní na zlepšenie svojich vodičských schopností. Pre úroveň PRO je podmienkou predchádzajúce absolvovanie školenia AMG ADVANCED alebo porovnateľného programu. Úroveň tréningu PRO PLUS je ideálna pre vodičov, ktorí ašpirujú na jazdy na pretekárskych tratiach. V individuálnom formáte PRO PLUS si vodiči rozširujú svoje schopnosti a absolvujú skúšobnú jazdu na absolútnom limite.

Chcete ďalej zdokonaľovať svoje vodičské zručnosti? Toto je 5 kurzov, vďaka ktorým sa stanete lepším vodičom.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPininfarina Battista: šejkovia v Dubaji sa nestačili diviť, toto im vyrazilo dych
Nasledujúci článokAbarth 500e oficiálne: agilné elektro so zvukom benzínu