Domov News Automobily od Sony Honda Mobility sa budú predávať pod značkou Afeela

Automobily od Sony Honda Mobility sa budú predávať pod značkou Afeela

Sony Honda Mobility, spoločný podnik dvoch najväčších japonských technologických a automobilových spoločností, na výstave CES 2023 v Las Vegas odhalila názov svojej novej značky elektromobilov.

Plánom novej spoločnosti, ktorá vznikla v roku 2022, je zapojiť sa do spoločného vývoja a predaja elektrických vozidiel s vysokou pridanou hodnotou a komercializovať ich v spojení s poskytovaním služieb mobility. Honda v tomto spojení prevezme zodpovednosť za výrobu vozidiel, Sony zase prinesie na stôl digitálne služby pre budúcu platformu mobility. Po vyhlásení Yasuhidiho Mizuna, generálneho riaditeľa Sony Honda Mobility, je jasné, že nové automobily budú prichádzať na trh pod značkou Afeela.

Afeela

45 senzorov a kamier, špičkové digitálne služby

Predstavený automobil Afeela je modifikovanou verziou konceptu Vision-S. Nové logo sa zobrazuje na obrazovke zabudovanej v prednej časti. Tá však môže tiež zobrazovať informácie pre okoloidúcich, informácie o počasí alebo stave nabitia batérie. Automobil má v sebe zakomponovaných až 45 rôznych senzorov a kamier. To mu umožní riešiť veľa jazdných situácií autonómne. Senzory pochádzajú z vlastného vývoja firmy Sony a sú prispôsobené na spoľahlivé fungovanie s bezpečnostnými systémami od Hondy.

Sony je zárukou toho, že cestujúci vo vozidle zažijú to najlepšie zo sveta filmov, hudby a hier. O špičkové grafické rozhranie sa postará spoločnosť Epic Games so svojim Unreal Engine. Vozidlo bude tiež využívať technológie firmy Qualcomm, o ktorých sme vás informovali včera. Rozmerovo má Afeela blízko napríklad k takému Hyundaiu IONIQ 6.

Afeela

Na trhu cestách od roku 2026

Spoločnosť sa pri vývoji nového produktu zameriava na tri aspekty. Autonómiu, rozšírenie a afinitu. Autonómna jazda tretej úrovne znamená, že vodiči budú môcť dať ruky preč z volantu a venovať sa iným aktivitám. Rozšírenie sa zameria na poskytovanie väčšej zábavy prostredníctvom technológie virtuálnej reality. Afinita, respektíve príbuznosť, sa zameria na budovanie spoločnosti interaktívnej mobility.

Objednávať vozidlo bude možné začiatkom roka 2025. Prvé kusy budú zákazníkom v Severnej Amerike doručené na jar 2026. Neskôr sa dočkajú záujemcovia aj v Japonsku a v Európe. Afeela sa bude vyrábať v severoamerickej továrni Hondy.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW prestane používať prístrojové panely. Toto je budúcnosť
Nasledujúci článokHyundai má na rok 2023 pripravenú spŕšku noviniek, toto nás čaká