Domov News Potvrdené, Porsche 911 hybrid je na dohľad

Potvrdené, Porsche 911 hybrid je na dohľad

Porsche 911 GT3

Porsche 911 hybrid – aj toto sa už čoskoro stane realitou. Samotný šéf značky Porsche (aj celého koncernu Volkswagen v jednej osobe) potvrdil, že hybridná verzia ikonického modelu Porsche 911 je už na ceste. Celé to má pôvod v snahe značky navýšiť predaj elektrifikovaných vozidiel.

Porsche 911 hybrid možno už čoskoro začne brázdiť európske, ale aj svetové cesty. Vzhľadom na to, kam sa uberá motoristický svet najmä v Európe, sa to zdá ako logické riešenie. Väčšina dostupných áut v Európe skôr či neskôr dostane svoje elektrifikované prevedenie, respektíve ekvivalent. Do tejto skupiny môžeme už zaradiť aj obľúbený a ikonický model Porsche 911. O príchode hybridného prevedenia sa dlho špekulovalo, dnes už vieme, že sa stane realitou. Potvrdil to samotný šéf značky.

Poznáme 3 typy Porsche

Nový šéf koncernu Volkswagen a zároveň stále aj vedúci muž značky Porsche, Oliver Blume, potvrdil vyššie spomínanú informáciu. V rozhovore s britským magazínom Car potvrdil príchod hybridného prevedenia modelu 911. Povedal, že značka Porsche sa chystá vo všetkých skupinách svojich modelov od športiakov až po SUV modely ponúknuť elektrifikované verzie. Niektoré ako hybridy, iné ako plne elektrické modely.

Porsche dokonca svoje modely rozdelilo na tri skupiny. Medzi „sedany“ radí hybridnú Panameru a plne elektrický model Taycan. SUV kategóriu elektrifikovaných modelov zastupuje hybridný model Cayenne a počíta sa s tým, že na trh príde elektrický Macan. Športové modely okomentoval Blume nasledovne: „K modelu 911 pridáme veľmi športový hybrid, takže sa v našej ponuke ocitne pre model 911 spaľovací motor aj hybrid.“ Následne ešte dodal, že nesmieme zabúdať ani na príchod plne elektrického modelu 718.

Pomer 80/20 v roku 2030

Blume si však nechal trošku zadné vrátka a nespomenul v rozhovore, kedy príde hybridná 911-ka. Ubezpečil však všetkých milovníkov konvenčných automobilov, že model 911 si zachová spaľovací motor tak dlho, ako to bude možné. Rok 2030 ale má znamenať pre Porsche prelom. Nemecká značka totiž plánuje v tomto období už predávať 80 % elektrifikovaných modelov v rámci svojich celkových predajov. 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokJe na snehu rýchlejší Vettel, Schumacher alebo Häkkinen? Rozlúskne to Cupra UrbanRebel Racing Concept
Nasledujúci článokGoodyear predstavil pneumatiky vyrobené na 90 % z trvalo udržateľných materiálov