Domov News McLaren 720S skončil, dostane nástupcu?

McLaren 720S skončil, dostane nástupcu?

McLaren oficiálne potvrdil ukončenie výroby modelu 720S. Tento automobil však zatiaľ iba hľadá svojho nástupcu. Oficiálne informácie hovoria o tom, že 720S nenájde svoju náhradu v Arture. Môžeme teda očakávať úplne nový model?

McLaren 720S reprezentoval posledné miestečko v rade modelov, ktorý vychádzal z odhaleného dizajnu kupé s označením MP4-12C, respektíve iba 12C. Tento modelový koncept odhalili ešte v roku 2009. Práve tento model sa stal vôbec prvým automobilom, ktorý bol plne vo výrobnej réžii automobilky McLaren. Model 720S bol oficiálne odhalený na autosalóne v Ženeve v roku 2017. Na konci minulého roka sa však jeho výroba úplne zastavila.

Nástupca príde

Potenciálni záujemcovia o McLaren 720S a 720S Spider si už tento automobilový skvost objednať nemôžu. Výrobca sa stále snaží vylepšovať kvalitu a dodávky svojho prvého hybridného modelu s názvom Artura. Ako však oficiálne automobilka informovala, Artura sa nestane priamou náhradou za odchádzajúci model. Aj napriek tomu, že ponúka takmer totožný výkon, krútiaci moment a aj podobné dynamické schopnosti. McLaren 720S by sa mal dočkať svojho priameho nasledovníka.

Nicholas Brown, šéf automobilky McLaren pre Severnú Ameriku, pre Automotive News priniesol informácie o možnom nástupcovi. Neponúkol síce žiadne detaily, ale vyjadril fakt, že automobilka vníma očakávania svojich zákazníkov. Tí predpokladajú priameho nástupcu modelu 720S s istými vylepšeniami a nepočítajú s kompletne novým modelom.

Vrásky robí Artura

McLaren sa aktuálne nenachádza práve v najlichotivejšej finančnej situácii. Čelí istým problémom s doladením prvého hybridného modelu Artura. Na to potrebuje dodatočnú finančnú injekciu, ktorú sa rozhodol riešiť predajom časti zbierky svojich historických automobilov a formúl. Zákazníkov značky netrápi ani fakt, že oficiálny nástupca modelu 720S ešte nebol ohlásený. Dokonca nemajú ani žiadne informácie o možných parametroch nástupcu. Podľa aktuálnych informácií si novinku už aj napriek tomu zákazníci rezervovali vopred. Vznikla tak situácia, kedy model, ktorý neexistuje, je už na dva roky dopredu vypredaný.

McLaren Artura

Oficiálny dátum predstavenia nástupcu modelu 720S ešte nebol oznámený. McLaren sa pravdepodobne teraz sústredí najmä na model Artura. Ľudí v automobilke však podľa kuloárnych informácii zamestnáva aj možný príchod SUV modelu a špekuluje sa tiež o športovom sedane. Automobilka ďalej nadviazala spoluprácu so spoločnosťou Lockheed Martin, aby sa spoločne podieľali na príprave „superáut z budúcnosti“. Rozhodne sa máme na čo tešiť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHyundai Kona na nových foto. Pristane jej nová vizáž?
Nasledujúci článokTEST Dacia Spring – dokonalé auto na rozvoz? Dokážete s ňou zarobiť až…