Domov News Milujete F1 a Mercedes? Toto SL 63 budete chcieť

Milujete F1 a Mercedes? Toto SL 63 budete chcieť

Nová generácia modelu SL 63 prišla na trh iba nedávno. Mercedes však už pomerne skoro predstavil exkluzívny limitovaný model, ktorý podľa slov samotnej značky odráža vzhľad vozidla Mercedes-AMG F1 W12 zo sezóny 2021. Limitka má preniesť pocity a emócie z pretekárskej trate Formuly 1 priamo na cesty.

Mercedes-AMG postaví iba 100 exemplárov tejto špeciálnej kolekcie SL 63 Motorsport Collection. Hoci cena ešte nebola odhalená, očakáva sa výrazný nárast oproti štandardnému SL 63. Cena by podľa všetkého mala bez problémov presiahnuť hranicu 200 tisíc eur.

Pre fanúšikov F1

Fanúšikovia Formuly 1 okamžite spoznajú vzhľad, ktorý zdobí tento model SL 63 Motorsport Collection. Strieborná metalíza prechádzajúca do čiernej a vzor hviezd je podobný vzhľadu monopostu s označením W12 zo sezóny 2021. Nesmie chýbať ani odtieň jasne zelenej od sponzora tímu Mercedes-AMG F1, ktorým je spoločnosť Petronas. 21-palcové 10-lúčové kované disky AMG vyhotovili v matnej čiernej farbe. Kým nové SL môžete mať s tmavočervenou plátennou strechou, verzia Motorsport Collection využíva na streche čiernu tkaninu.

Ako by ste mohli očakávať od pocty F1 od Mercedesu, kolekcia SL 63 Motorsport má aerodynamický balík AMG s vylepšeniami na zadnom difúzore a prednom aj zadnom nárazníku. Aby sa farebné prevedenie W12 ešte viac doplnilo, pridávajú sa oba balíčky AMG Night. To znamená, že je tu lesklý čierny predný splitter, bočné prahové panely, kryty zrkadiel, zadný difúzor, predná maska ​​a odznaky odkazujúce na limitovanú edíciu.

Výkon zostáva, iba mierne úpravy

AMG sa pohralo decentne aj s pohonným ústrojenstvom. Motor však aj napriek tomu ponúkne rovnakých 577 koní a 759 Nm krútiaceho momentu ako štvorliter V8 s dvoma turbodúchadlami. Výkon prechádza cez deväťstupňovú automatickú prevodovku na všetky štyri kolesá. Výsledkom toho je zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 3,6 sekundy a maximálna rýchlosť 295 km/h.

Vnútri nie sú zmeny také zrejmé ako zvonku. Aj napriek tomu všetky možné miesta v interiéri dostali obloženie z uhlíkových vlákien. Nesmie chýbať audio systém Burmester a veľké množstvo plakiet a lôg AMG. Ako znak unikátnosti tohto modelu dostane každý zákazník aj niečo špeciálne personalizované priamo od divízie AMG.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMG uvádza na slovenský trh nový model. Má sa konkurencia báť?
Nasledujúci článokMitsubishi v Európe upadlo do kómy, z trhu sťahuje L200