Domov News TECH TEST Philips TAW6205 – reproduktor s ambientným osvetlením

TECH TEST Philips TAW6205 – reproduktor s ambientným osvetlením

Philips sa preslávil jedinečnými televízormi s ambientným osvetlením, teraz prichádza reproduktor s podobnou vychytávkou. Je to zbytočnosť alebo sa za týmto zariadením skrýva aj niečo viac?

Takmer každá renomovaná značka audiotechniky dnes ponúka bezdrôtové reproduktory. Rozdeliť ich môžeme na niekoľko základných kategórií: prenosné (so vstavanou batériou) alebo interiérové, ktoré fungujú buď na princípe bluetooth pripojenia či pokročilejšieho Wi-Fi zdieľania. Philips TAW6205 je domáci bezdrôtový reproduktor s podporou Wi-Fi pripojenia. Výrobca si s názvom zariadenia príliš veľkú hlavu nerobil, a tak je jeho modelové označenie zároveň aj jeho názvom.

To sa však nedá povedať o spracovaní, ktoré je veľmi minimalistické a vďaka svojmu dizajnu sa hodí prakticky do každej domácnosti. Sivá je jediná dostupná farba, po ktorej môžete siahnuť. Tvarovo ide o zaoblený obdĺžnik pomerne kompaktných rozmerov. Vrchná doska imituje kovové spracovanie, v skutočnosti však ide o plast. Zvyšok tela je potiahnutý akustickou textíliou.

Zadná časť ukrýva desať LED segmentov tvoriacich ambientné podsvietenie, podobne ako v prípade televízorov tejto značky. Okrem dvojice tlačidiel tu nájdeme aj starý USB A konektor, AUX a pripojenie napájania. Reproduktor tak musí byť umiestnený pri stene, aby ste dosiahli požadovaný vizuálny efekt z ambientného osvetlenia. Tento fakt nemusí vyhovovať úplne každému a značne to limituje možnosti jeho umiestnenia v priestore. Pokiaľ však siahnete práve po tomto reproduktore, pravdepodobne viete do čoho idete.

Získajte viac

Skvelou správou je, že ambientné osvetlenie je možné prepojiť s vašim ambientným televízorom. Svetelný zážitok tak dostáva úplne novú, širšiu formu. Samotný reproduktor ponúka dostatočne silné diódy, ktoré sa s prehľadom vyrovnajú tým v televízore, aj keď menší rozdiel tam predsa len je. V tejto sérii reproduktorov nájdete aj prídavný subwoofer či väčší TAW6505 s dvojnásobným výkonom 80W a horizontálnou architektúrou. Vďaka bezdrôtovému pripojeniu DTS Play-Fi tak dokážete vytvoriť zostavu domáceho kina alebo kompletného ozvučenia vašej domácnosti.

Práve táto funkcia nás však potrápila počas nášho redakčného testu asi najviac. Nedokázali sme sa totiž pripojiť k tomuto reproduktoru prostredníctvom siete Wi-Fi ani pri aplikácii a pomerne podrobnom a jednoduchom návode. Funkciu sme skúšali aj v kombinácii s Philips televízorom. Pripojenie sa nám podarilo až po niekoľkých pokusoch a aktualizácii aplikácie. Tá je mimochodom až príliš jednoduchá a uvítali by sme o niečo intuitívnejšie funkcie.

K reproduktoru sa však dokážete bez problémov pripojiť aj prostredníctvom bluetooth 4.0 a streamovať tak hudbu jednoducho z vášho mobilného telefónu. Výkon reproduktora je solídnych 40W, zvukové naladenie je príjemne vyvážené a nechýbajú mu správne výšky a celkom silné basy. Zaujímavý stereo zážitok dokážete docieliť pri spárovaní dvoch identických reproduktorov.

Philips TAW6205

Rozžiarte svoj domov

Samozrejmosťou je aj podpora hlasových asistentov od Google, Apple či Amazonu. Nový Philips TAW6205 nás prekvapil najmä kvalitným zvukovým zážitkom a vysokým výkonom v kompaktných rozmeroch. V kombinácii s druhým identickým zariadením dokáže efektívne doplniť zvuk televízora a nahradiť tak soundbar.

Skvelo sa hodí aj do jednotlivých miestností, kde ponúkne zaujímavý akusticko-vizuálny zážitok. V kombinácii s inteligentným osvetlením Philips HUE vytvoríte nádherné scenérie priamo u vás doma.

Philips TAW6205

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTrh ojazdených automobilov v januári ožil
Nasledujúci článokBritský Autocar: Peugeot 508 by sa mal dočkať ďalšej generácie