Domov News Koľko stojí jazdený Rolls-Royce? Tie sumy vás poriadne prekvapia

Koľko stojí jazdený Rolls-Royce? Tie sumy vás poriadne prekvapia

Polovicu z predaných vozidiel Rolls-Royce Motor Car Prague tvorili jazdené automobily z programu Provenance. Pozreli sme sa naň bližšie.

Provenance je zbierka certifikovaných ojazdených vozidiel značky Rolls-Royce, z ktorej má každé svoju bohatú a overenú históriu. Predtým, ako je jazdenému vozidlu značky Rolls-Royce udelený titul Provenance, musí byť dôkladne vyskúšaný a otestovaný komplexnou 360-stupňovou kontrolou, aby spĺňal náročné štandardy stanovené automobilkou. Pre nových kupujúcich je Rolls-Royce z programu Provenance zárukou toho, že získa automobil, ktorý jazdí rovnako krásne ako v deň, keď opustil brány Goodwoodu.

Individualizačný program aj pre jazdenky

Aj pri objednávaní jazdeného vozidla je možné využiť široké možnosti individualizačného programu Bespoke. Nový majiteľ si automobil môže prispôsobiť napríklad vyšitím rodinného erbu na opierky hláv, vybaviť strechu známou hviezdou oblohou (ak ňou originál vybavený nie je) alebo si vybrať sošku Spirit of Ecstasy vyrobenú z akéhokoľvek vzácneho kovu. Každá požiadavka je realizovaná na mieru s remeselníkmi značky Rolls-Royce. Súčasťou programu Provenance je dvojročná záruka, počas ktorej sa všetky opravy a renovácie vykonávajú s použitím originálnych dielov značky Rolls-Royce, dvojročný bezplatný servis (mimochodom, nové vozidlá značky Rolls-Royce majú 4-ročný bezplatný servis) a dvojročná bezplatná asistenčná služba.

Rolls-Royce

Ceny pohybujúce sa v státisícoch

Poďme sa už teraz pozrieť na aktuálnu ponuku vozidiel z Provenance. V súčasnosti je na predaj 16 Cullinanov, 10 kabrioletov Dawn, 30 Ghostov, 24 kupé Wraith a 10 limuzín Phantom. Pražský showroom má momentálne v ponuke dvojdverové kupé Wraith s balíkom Black Badge, vo farbe Selby Grey, diskami kolies od Mansory, soškou Spirit of Ecstasy vyhotovenou z tmavého chrómu a nočnou oblohou na strope interiéru. Automobil bol vyrobený v roku 2018, má najazdených 33.600 kilometrov a cenu stanovenú na sumu 319.000 eur. Jedným dychom treba poznamenať, že nový Wraith sa už objednať nedá.

Rolls-Royce

Momentálne najlacnejším automobilom značky Rolls-Royce z ponuky Provenance je Wraith nachádzajúci sa v Británii. Vozidlo s rokom výroby 2013 má najazdených 28.250 míľ a stojí v prepočte 142.000 eur. Cenovo zaujímavým je aj Ghost z holandského Eidhovenu. Kúsok z roku 2017 má najazdených necelých 100.000 kilometrov a stojí 180.000 eur. O rok starší Ghost z Ríma stojí 187.500 eur, avšak má toho nabehané oveľa menej – len 32.000 km. Vzhľadom k tomu, že priemerná cena nových automobilov značky Rolls-Royce atakuje hranicu pol milióna eur, ide o celkom výrazne „zľavy“. Kompletnú ponuku jazdených vozidiel s certifikátom Provenance si môžete pozrieť TU.

Koľko Slovákov kúpilo Rolls-Royce? Pražský showroom ich predal viac ako 200

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 13

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAko dopadol veľký test autonómnych jazdných systémov? Tesla hlboko v poli porazených
Nasledujúci článokMazda modernizovala „starú“ Dvojku, v Európe si na ňu ale počkáme

5 COMMENTS

    • Vyše 36 rokov som jazdil na ľavej strane cesty a nemal som s tým nikdy problém. Mimochodom, vyše 56 krajín sveta jazdí vľavo, tak napríklad aj v Japonsku, Hong Kong, Južná Africa, …

  1. Ad jedna prečo mi tykáš ?
    Ad dva myslím, že v súčasnej ekonomickej situácii ľudi na Slovensku je to absolútne nevhodné a sprosté ponúkať také autá

Comments are closed.