Domov News Maserati oslavuje 75. výročie limitkou PrimaSerie

Maserati oslavuje 75. výročie limitkou PrimaSerie

Maserati oslavuje slávnu históriu svojich modelov, a preto sa rozhodlo prísť so špeciálnou edíciou nového GranTurisma s názvom PrimaSerie vo veľmi limitovanej edícii. A keďže Maserati oslavuje 75. výročie, vyrobí sa len presne 75 exemplárov s odkazom na zrodenie prvého Grand Toureru od Maserati s označením A6 1500. Výroba automobilov limitovanej edície PrimaSerie bude rozdelená medzi dve konfigurácie: Grigio Lamiera a Nero Cometa.

Maserati tvrdí, že PrimaSerie „umocňuje zážitok zo všemocného GranTurismo Trofeo“. Hoci sa zdá, že úpravy obmedzili iba na tie kozmetické. Ak vaše srdce zatúži po verzii Grigio Lameira, dostanete sivý matný lak s červenými detailmi na vonkajších logách Maserati, vetracích otvoroch a kolesách.

To vytvára zaujímavý kontrast s dodatočným obložením z uhlíkových vlákien modelu Trofeo. Na stredových krytoch kolies je tiež nápis „75th anniversary“ odkazujúci na pekné výročie. Verzia Nero Cometa prináša čierny matný lak a červené detaily nahrádza mätovo zeleným sfarbením.

Bude si vás hýčkať

Vnútri nájdeme čierne a sivé kožené čalúnenie s možnosťou výberu červeného alebo mätovo zeleného prešívania, ako inak v závislosti od vášho výberu konfigurácie. Prešívanie si pri tejto významnej príležitosti môžete tiež zladiť do červenej, respektíve mätovo-zelenej farby.

Zvyčajné úrovne výbavy Trofeo platia aj pre limitovanú verziu PrimaSerie. Preto vo vnútri počítajte s 12,2-palcovým digitálnym displejom pred vodičom a centrálnou 12,3-palcovou obrazovkou infotainmentu. Aby toho nebolo málo, vybavili vozidlo aj ďalšou 8,8-palcovou dotykovou obrazovkou pre ovládanie klimatizácie. Pre milovníkov dobrého audia ponúka Maserati zvukový systém Sonus Faber.

Motor so slušným výkonom

Maserati sa nezmienilo o hnacom ústrojenstve limitky PrimaSerie, ale očakáva sa, že sa oproti Trofeu nezmení. To znamená jednotku V6 s dvoma turbodúchadlami prevzatú zo superšportu MC20. Tento motor poskytuje výkon 542 koní a krútiaci moment 650 Nm. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za impozantných 3,5 sekundy s maximálnou rýchlosťou 330 kilometrov za hodinu.

Ak vás zaujíma cenovka takejto limitky, verte, že by ste museli siahnuť hlboko do vrecka. Všeobecne sa očakáva suma výrazne cez 200 tisíc eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMHD v Bratislave ide šetriť: rušenie liniek a všetky zastávky na znamenie
Nasledujúci článokVedeli ste to? Nemeckí sánkari ladia formu prostredníctvom technológií od BMW