Domov News Rovnaký, no aj tak iný. Nový Range Rover Velar

Rovnaký, no aj tak iný. Nový Range Rover Velar

Range Rover Velar v roku 2017 pri predstavení naznačoval, ktorým smerom sa bude uberať dizajnový jazyk automobilky z britských ostrovov. Stále pomerne futuristicky pôsobiaci model prešiel faceliftom, väčšina ľudí si to však ani nevšimne.

Modernizovaný Range Rover Velar prináša hneď niekoľko zmien. Zatiaľ čo zovňajšok vozu na prvý pohľad pôsobí bez zmeny, v interiéri sa dizajnéri priklonili k razantnejším zmenám. Stále však bude jasné, do akej značky ste práve sadli. Pár menších zmien sa udialo aj pri motorizáciách, nie je to však nič zásadné.

Range Rover Velar

Decentné zmeny

Aj keď sa zmeny v exteriéri modernizovaného Range Roveru Velar budú hľadať ťažšie, podľa samotnej automobilky ich je hneď niekoľko. Facelift sa dotkol grafiky predných svetlometov, ktoré dostali nový podpis LED denného svietenia. Ako pri faceliftoch tejto automobilky býva zvykom, nová je aj výplň prednej masky chladiča. Miernou zmenou prešli tiež zadné skupinové svetlá, ktoré taktiež dostali nový svetelný podpis. V zadnej časti novej grafike svetiel sekunduje upravená spodná časť zadného nárazníka. Celkovo však modernizovaný Velar vsádza na tmavé prevedenie detailov, vďaka čomu auto pôsobí opäť o niečo dynamickejšie.

Range Rover Velar

Po vzore hlavy rodiny

Oveľa zásadnejšie zmeny sa odohrávajú v interiéri. Nie je to však nič, čo by sme nečakali. Dvojicu pôvodne nad sebou umiestnených dotykových obrazoviek teraz nahradila jedna, po vzore veľkého Range Roveru. Zakrivený 11,4-palcový displej infotainmentu funguje na najnovšej verzii operačného systému Pivi Pro. V dnešnej dobe je už samozrejmosťou zrkadlenie telefónu a nechýba ani hlasový asistent, vychádzajúci z Alexy od spoločnosti Amazon. Interiér teraz vsádza na minimalizmus, čomu hrá do kariet prepracovaný stredový tunel, ktorý prišiel o všetky ovládacie prvky okrem voliča automatickej prevodovky. Po novom sa môžu zákazníci pri konfigurácii viac odviazať, nakoľko pribudli tri nové kožené odtiene čalúnenia sedadiel. V prípade, ak by koža niekomu nevyhovovala, môže zvoliť čalúnenie kombinujúce vlnu a polyuretánovú látku.

Range Rover Velar

Zmeny v motorizáciách

Čo sa zmien pri motorizáciách týka, základ ponuky stále tvorí benzínový štvorvalec, teraz však disponuje novou, osem-stupňovou automatickou prevodovkou. Trojlitrový šesťvalec je teraz dostupný v dvoch výkonnostných variantoch, 250 a 294 kW. Všetky motorizácie sú doplnené malou 48V batériou, umiestnenou pod podlahou batožinového priestoru a využívajú tak mild-hybridnú technológiu. Jedinou výnimkou je motorizácia s modelovým označením P400e, ktorá vsádza na plug-in hybridnú pohonnú sústavu. Tá dostala novú 19,2 kWh batériu, čo umožňuje prejsť až o 21% dlhšiu vzdialenosť čisto na elektrický pohon. Podľa výrobcu je táto vzdialenosť 64 kilometrov. Túto pohonnú sústavu tvorí štvorvalcový benzínový motor s objemom 2 litre (221 kW), ktorému asistuje elektromotor s výkonom 105 kW.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmedia.landrover.com
Predchádzajúci článokŠéf Volkswagenu Oliver Blume: Čína je pre nás najdôležitejším trhom
Nasledujúci článokTEST Kawasaki Z900RS SE – história v modernom šate

1 COMMENT

  1. […] Range Rover Velar v roku 2017 pri predstavení nazna?oval, ktorým smerom sa bude ubera? dizajnový jazyk automobilky z britských ostrovov.View full source […]

Comments are closed.