Domov News Britský Autocar: Peugeot 508 by sa mal dočkať ďalšej generácie

Britský Autocar: Peugeot 508 by sa mal dočkať ďalšej generácie

Zdroj: Autocar

Limuzíny strednej triedy postupne vymierajú, preto je na stole otázka, čo sa stane s Peugeotom 508. Podľa informácií magazínu Autocar by sa mal dočkať tretej generácie. Autocar dokonca pripojil aj obrázok, ako by tento model mohol vyzerať.

V nasledujúcich dvoch rokoch plánuje Peugeot uviesť na európsky trh päť elektrických vozidiel. Je teda veľmi pravdepodobne, že nová generácia modelu 508 bude taktiež používať výlučne elektrický pohon. Novinka by totiž už mala stáť na novej podvozkovej platforme vyvinutej pre elektrické vozidlá.

Peugeot 508

Začiatkom roka 2023 predstavil Peugeot v Las Vegas koncept Inception, ktorý ukazuje dizajnový smer, ktorým sa Peugeot začne uberať od roku 2025. Súčasná generácia modelu Peugeot 508 je na trhu od roku 2018 a práve rok 2025 sa javí ako ideálny čas na výmenu generácií. Keďže aj samotný koncept Inception je aerodynamicky tvarovanou limuzínou, nový Peugeot 508 by mohol byť vôbec prvým modelom nesúcim dizajnové črty tohto konceptu. Ako by taká sériová podoba automobilu mohla vyzerať, ukazuje render britského Autocaru.

Peugeot 508
Zdroj: Autocar
Dostane opätky?

Pri pozornom zahľadení sa na obrázok vidíme, že automobil disponuje typickou siluetou sedanu, ale má na obvyklé pomery strednej triedy zdvihnutý podvozok. Podobne ako aj napríklad fastback 408. Elektrické vozidlá totiž potrebujú mať špičkovo vyladenú aerodynamiku, zároveň ale Peugeot bude chcieť dopriať svojim zákazníkom praktické výhody vyššie položeného podvozka. Týmto štýlom by sa mala uberať aj nová Insignia a že to funguje veľmi dobre, môžeme vidieť napríklad aj na takom Citroene C5 X.

Budúca vlajková loď značky Peugeot by teda mala dostať predný nárazník s novým svetelným podpisom zahŕňajúcim tri “pazúry”. Prednú masku po vzore konceptu Inception by tvoril jeden kus skla s logom značky v jej strede lemovanú tromi tenkými vodorovnými pruhmi. Kolesá použité z konceptu sú navrhnuté na osovej symetrii, rovnako ako aj 20-palcové kolesá sériového Peugeotu 408. Kované textilné vložky prispievajú k podpore aerodynamiky, zatiaľ čo hliníkové vložky s mikroperforáciami podčiarkujú high-tech aspekt dizajnu. Osvetlený znak leva zostával v prípade Inceptionu pri otáčaní kolesa statický, podobne ako to je napríklad aj pri vozidlách značky Rolls-Royce.

Peugeot 508 GT 225k in depth review - Startstop.sk - TEST

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutocar
Predchádzajúci článokTECH TEST Philips TAW6205 – reproduktor s ambientným osvetlením
Nasledujúci článokDva týždne basy pre opilcov za volantom na Slovensku, tak znie nový návrh zákona