Domov News Mercedes oslavuje 22 miliónov áut vyrobených v Sindelfingene

Mercedes oslavuje 22 miliónov áut vyrobených v Sindelfingene

Výrobná fabrika značky Mercedes v meste Sindelfingen oslavuje krásne jubileum. V meste na juhu Nemecka sa vyrobilo celkovo už 22 miliónov vozidiel. Svoju púť zahájila fabrika v Sindelfingene ešte v roku 1919. Práve na tomto mieste vznikajú tie najluxusnejšie modely nemeckej značky Mercedes.

Výrobný závod v meste Sindelfingen sa môže pochváliť významným míľnikom. Práve v tomto meste na juhu Nemecka zišlo z výrobnej linky už 22 miliónov automobilov. Jubilejným modelom sa stal model symbolizujúci budúcnosť nemeckej značky – červený Mercedes-Benz EQS 580 4Matic.

Najskôr lietadlá, potom autá

Továreň spustila výrobu automobilov v roku 1919. Tomu však ešte predchádzalo oficiálne spustenie výroby v roku 1915, kedy sa na tomto mieste vyrábali lietadlá. Ale späť k automobilom. V roku 1919 zišiel z výrobných liniek prvý model s označením Mercedes-Knight 16/45. V priebehu dvadsiatych a tridsiatych rokov minulého storočia prebiehalo masívne navyšovanie výrobných kapacít. Rekordnú produkciu zaznamenali v roku 1966, kedy sa vyrobilo dvojnásobné množstvo kusov než medzi rokmi 1946 až 1952.

Rok 2015 sa stal míľnikom 20 miliónov vyrobených kusov, pričom výročným modelom nemohol byť iný model než Mercedes-Benz triedy S500, ale už s plug-in hybridným pohonom. V tej dobe automobilka zamestnávala niečo okolo 37 tisíc zamestnancov. Dnes automobilka Mercedes vo svojej fabrike v Sindelfingene vyrába najmä svoje luxusné modely.

Luxus pochádza zo Sindelfingenu

Patrí sem Mercedes triedy S, ale aj Mercedes-Maybach S. Do portfólia vyrábaných modelov ešte patria triedy E, GLC, CLS, AMG-GT 4-door, ale tiež pancierový Mercedes triedy S Guard. Podľa spomenutých modelov je jasné, že výrobná linka disponuje maximálnou mierou flexibility. To najmä z dôvodu výroby rozličných platforiem a motorizácií jednotlivých modelov.

Výkonný riaditeľ spoločnosti Mercedes zodpovedný za výrobu a riadenie dodávateľského reťazca Jorg Burzer sa vyjadril nasledovne: „Blahoželám svojim kolegom v Sindelfingene k úctyhodnému výročiu výroby 22 miliónov vozidiel. Flexibilné, digitálne, efektívne a udržateľné: Sindelfingen je a zostáva našim centrom excelencie pre výrobu vozidiel luxusnej triedy v rámci celosvetovej výrobnej siete. Sindelfingen má pôsobivú históriu a zároveň ideálnu pozíciu pre budúcnosť. Vedúci závod v segmente luxusných vozidiel najvyššej triedy bude od roku 2025 vyrábať modely na elektrickej platforme AMG.EA.“

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPorsche venuje 1 milión eur na pomoc ľudom zasiahnutých zemetrasením
Nasledujúci článokRange Rover SVO predstavuje limitovanú edíciu Lansdowne