Domov Lifestyle Puma znova ako kupé? Takto by mohla vyzerať

Puma znova ako kupé? Takto by mohla vyzerať

Zdroj: Automotive Diffusion/Instagram

Dnešná doba príliš nepraje trojdverovým kupé modelom. Ani Ford svojim modelom Puma nenadviazal na minulosť trojdverového malého kupé, ale použil meno Puma pre model dnešného sveta – crossover. Poďme trošku zasnívať a pozrieť sa na Pumu dneška inšpirovanú Pumou minulosti.

Malé, trojdverové a hlavne športové kupé už dnes nemôžeme označiť za hit a trend v automobilizme. Minimálne čo sa týka mainstreamových modelov veľkých značiek. Hlavné ťažisko sa nachádza na modeloch typu SUV a prípadne menších crossoveroch. Ford sa rozhodol vrátiť do hry známe meno Puma. Tentokrát však slávne meno nesie automobil typu crossover.

Malé a celkom ostré kupé

Predchodca, respektíve model, ktorý niesol meno Puma v minulosti, sa vyrábal medzi rokmi 1997 až 2002. Primárne ho vo Forde určili pre trh v Európe. Malé športové kupé stálo na základoch vtedajšieho modelu Fiesta. Pod kapotou mala vtedajšia Puma štvorvalec s objemom 1,4, 1,6 alebo 1,7 litra. Motory poskytovali výkon od 91 po 125 konských síl. Veľká Británia dokonca dostala ešte výkonnejší model s výkonom 155 koní.

Vtedajší model Ford Puma bol vnímaný ako malý a schopný, športovo ladený automobil, ktorého ovládateľnosť a jazdné schopnosti podporovali jeho zaujímavý a lákavý dizajn. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h za necelých 8 sekúnd patrilo k tým lepším v porovnaní s bežnými automobilmi vtedajšej doby. Aktuálna Puma sa vyrába už piaty rok a treba uznať, že šlo o dobrý ťah značky Ford. Puma má trojnásobne vyššie predaje ako Fiesta, ktorej výroba sa končí.

Puma dneška v šate minulosti

Novodobá Puma má svojich zástancov aj odporcov. Ešte stále sa nájde skupina ľudí, ktorá nedokáže Fordu prepáčiť, že meno Puma dostal práve crossover. Podobne marketingovo však uvažoval Ford aj v prípade Mustangu, keď model Mach-E nemá so štandardným konvenčným Mustangom toho veľa spoločného. Ak by ste však mali túžbu vidieť, ako by mohla vyzerať Puma dneška inšpirovaná Pumou minulosti, vychutnajte si obrázky od Automotive.diffusion. Páčia sa vám?

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSuzuki pripravuje malý, cenovo dostupný športiak
Nasledujúci článokZabavené autá po opilcoch za volantom možno pomôžu ukrajinskej armáde