Domov News Audi TT Final Edition dáva zbohom starým časom

Audi TT Final Edition dáva zbohom starým časom

Audi si pripravilo špeciálnu edíciu modelu TT – Final Edition. Keď Audi TT prvýkrát vyšlo v roku 1998 na cesty, zožalo okamžitý úspech. Najmä vďaka svojim ostrým dizajnovým prvkom a mimoriadne „cool“ profilu.

Napriek tomu, že modely TT druhej a tretej generácie sa tešia značnému podielu na trhu športových áut, Audi tento rok pomyselne odpojí model TT zo svojej ponuky. Najskôr si však pripravili niečo špeciálne. Ide o model s označením Final Edition.

Audi už dalo modelu TT svoj bozk na rozlúčku ikonickou edíciou s označením RS z roku 2022. Spomínanú edíciu rozumne obmedzili na menší počet kusov, a tak zdvihli jej hodnotu. Úroveň výbavy Final Edition by mala byť k dispozícii od marca pre celý rad TT a prvé dodávky sa dajú očakávať v apríli.

Veľa červenej a Alcantara

Vizuálne odlíšenie Final Edition od štandardného TT spočíva v použití čierneho štylistického balíka Audi s logom, vonkajšími spätnými zrkadlami, koncovkami výfuku a spojlerom – všetko v čiernej farbe. Model Audi TT Roadster má rovnako čierne doplnky a aj čierne lakovaný veterný štít. Vnútri nájdete vylepšený kožený balíček pridaný ako štandard. Volant dostal špeciálne červené prešitie a pokrýva ho Alcantara. Rovnako červenú farbu zvolili pre lemy koberčekov a na prešívanie sedadiel.

Úrovne vybavenia interiéru vylepšili pomocou balíka „Technology Pack“. Tento balík pridáva satelitnú navigáciu a služby Audi Connect Infotainment Services. Služba poskytuje vodičom prístup k funkciám, ako sú aktuálne miestne ceny paliva a predpovede počasia. S modelom Audi TTS dostanete aj pridaný balík Comfort and Sound, ktorý obsahuje vylepšený zvukový systém, cúvaciu kameru a parkovacieho asistenta.

Čo príde potom?

Final Edition je k dispozícii pre celý modelový rad okrem modelu Audi TT RS. Oficiálne ceny zatiaľ ešte nepoznáme. Neočakáva sa však výrazný cenový nárast v porovnaní s cenníkovými cenami. Model Audi TT má pokračovať aj naďalej, zmení sa však na čisto elektrický automobil. Na týchto plánoch sa už nejaký čas pracuje a koniec jednej éry zasa prinesie začiatok tej druhej. Inak tomu nebude ani v prípade Audi TT.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAmsterdam postavil garáž za 50 miliónov eur. Pre bicykle
Nasledujúci článokAko sú v Nemecku podporované elektromobily? Čoraz menej