Domov News Suzuki Jimny v edícii Heritage spomína na minulosť

Suzuki Jimny v edícii Heritage spomína na minulosť

Suzuki Jimny v edícii Heritage sa teší z dlhej histórie modelu. Edícia Heritage so sebou prináša aj isté retro prvky na karosérii. Vznikne iba v obmedzenom počte kusov. A ako to už býva zvykom, má to jeden háčik.

Suzuki Jimny v edícii Heritage má niesť odkaz modelov minulosti. Ide najmä o ikonické modely, ktoré vznikli počas 70. až 90. rokov minulého storočia. A keďže ide o veľmi limitovanú verziu, vznikne iba 300 kusov v spomínanej edícii. A teraz k tomu spomínanému háčiku. Ak sa pozriete na fotky, vidíte volant na ľavej strane. Tieto fotky sú, bohužiaľ, iba ilustračné. Model Jimny v edícii Heritage sa totiž dostane na trh iba v Austrálii a teda s volantom na pravej strane.

Aj otec má závidieť

Austrálske zastúpenie značky Suzuki sa prirodzene na tento model teší. Dokonca aj na svojom profile na sociálnej sieti Facebook uviedlo nasledovné: „Tak retro, že aj tvoj otec bude žiarliť.“ Suzuki Jimny v podstate vo verzii Heritage označuje za akýsi stroj času. Aj na tomto ponímaní vidieť, s akým nadhľadom značka vníma svoju existenciu.

Odkaz na stroj času však určite nepôsobí nijak náhodne. Prsty v tom má retro vzhľad exteriéru vozidla. K dispozícii bude Jimny v zelenej, šedej, čiernej a bielej farbe laku. Samozrejme, nechýbajú ani oranžovo-červené polepy so špeciálnym logom a odkazom na limitovanú verziu. Interiér sa Suzuki zatiaľ rozhodlo aj naďalej utajovať, no nepredpokladajú sa výrazné zmeny oproti štandardu. Určite však vo vnútri nájdeme viacero plaketiek s odkazom „Heritage Edition“.

Veľa možností na výber nebude

Vozidlu nemôže chýbať vo výbave infotainment systém so 7-palcovou dotykovou obrazovkou, satelitnou navigáciou, parkovacou kamerou a prednými LED svetlami. Chýbať však má tempomat, ktorý sa bežne dodáva, no v tejto edícii absentuje. Pod kapotou sa ocitne 1,5-litrový motor VVT s výkonom 75 kW a krútiacim momentom 130 Nm. Výkon prenesie na nápravu buď cez 5-stupňovú manuálnu alebo 4-stupňovú automatickú prevodovku.

Cena takéhoto Suzuki Jimny sa bežne hýbe na úrovni 33 500 austrálskych dolárov. Ak by sme to prepočítali na eurá, vyšlo by nám niečo cez 21 tisíc eur. Ani limitovaná edícia Heritage nesmie mať odopretú doplnkovú výbavu. Teda jednou z možností môže byť zmena laku, za ktorú si zákazník doplatí sumu 695 austrálskych dolárov, čo v prepočte robí zhruba 440 eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 8

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHyundai Kona Electric – poznáme dojazd, technické údaje aj výbavu
Nasledujúci článokLamborghini LB744: nový štandard pre hybridné superšportové autá