Dnes opustil brány výrobného závodu VW v Bratislave prvý sériový Touareg tretej generácie, namierené má do Pekingu.

V Pekingu sa totiž už 23.03.2018 uskutoční svetová premiéra novej generácie obľúbeného SUV modelu automobilky. 7418 km je vzdialenosť medzi Bratislavou a Pekingom, ktorú bežný holub zvládne za menej ako 106 hodín, Touareg však pôjde tri týždne.

Nová vlajková loď automobilky, ako VW hrdo nazýva model Touareg, sa vo svojej prvej generácií začal vyrábať výlučne v Bratislave už v roku 2002. Od tej doby sa predalo takmer 1 000 000 kusov tohto legendárneho SUV.

Nový Touareg si podľa očakávaní prevzal mnoho z konceptu T-PRIME, v podstate sme jeho sériovú podobu už mohli vidieť na uniknutých fotografiách z natáčania reklamného spotu. Dominantná predná maska, ktorá plynule prechádza do svetlometov. Atletický masívny vzhľad a ostré línie po vzore Arteonu, taký je exteriér.

Technologicky Touareg dostane podobnú technológiu ako Audi Q7, no zopár vychytáviek navyše. VW sľubuje najväčší digitálny prístrojový štít vo svojej triede. Interiér tak prešiel asi najzásadnejšou zmenou. Taktiež nesmie chýbať už ani 48V elektrická sieť vozidla.

Nový Touareg dorazí aj ako hybrid a špekuluje sa aj o plne elektrickej verzií. Paleta motorov by mala štartovať na štvorvalcoch, pokračovať šesťvalcom a osemvalcom. Pod kapotou môžeme s najväčšou pravdepodobnosťou očakávať dve verzie trojlitrového naftového šesťvalca s výkonom od 215 do 270 koní. Čo vieme s určitosťou povedať, je rozšírenie ponuky o plug-in hybridnú verziu GTE s dvojlitrovým štvorvalcom TFSI. Touareg by však mal aj poriadne schudnúť, hovorí sa o úspore hmotnosti až 120 kg, vďaka použitiu hliníka v karosérií.

Viac si nechajme na oficiálne informácie automobilky, pravdepodobne krátko pred oficiálnou premiérou v Pekingu, kam by mal nový Touareg doraziť po vlastných!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW predstavuje v Barcelone nové technológie
Nasledujúci článokŠkandál vo Ferrari pokračuje – automobilka pobúrila stáčaním kilometrov