Domov News Mercedes odhalil druhú generáciu GLC Coupe

Mercedes odhalil druhú generáciu GLC Coupe

Začiatkom minulého leta sme spoznali novú generáciu najpredávanejšieho modelu Mercedesu. Teraz svetlo sveta uzrela jeho štýlovejšia verzia Coupe.

Automobily karosérie SUV kupé už nie sú žiadnou novinkou. Boom, ktorý okolo áut takéhoto typu odštartovala prvá generácia BMW X6, sa drží doteraz. Pokiaľ chce nejaká automobilka zožať úspech, automobil takéhoto druhu je stávka na istotu. V Mercedese o tom veľmi dobre vedia a preto nám Mercedes GLC Coupe prinášajú už v jeho druhej generácii.

Mercedes GLC Coupe

Najpredávanejšie auto značky

Najpredávanejším autom automobilky Mercedes bolo SUV. Konkrétne model GLC. Celkovo ich táto nemecká automobilka predala takmer 343 tisíc. Presne toto číslo je odrazom toho, prečo si automobilka na novej generácii obľúbeného SUV dala tak záležať. Štýlovejší variant je toho súčasťou, a preto je Mercedes GLC Coupe dotiahnuté do detailov. Po vzore verzie s praktickejšou karosériou aj verzia kupé prešla mohutnou elektrifikáciou. Momentálne si tento model zakúpite výhradne ako plug-in hybrid alebo mild-hybrid. Elektromotory sekundujú buď benzínovému alebo naftovému štvorvalcu s objemom dvoch litrov. Ak by ste túžili po športovej karosérii, ale aj po poriadnom výkone, nebojte sa. Určite sa dočkáme aj vrcholnej AMG verzie, avšak takmer s určitosťou ju postihne rovnaký osud ako vrcholnú verziu triedy C.

Mercedes GLC Coupe

Naozaj štýlovka

Aj keď tento variant vychádza z klasickej, konzervatívnejšej verzie, je to obrovská štýlovka. Samozrejme, klasické SUV je v tejto najnovšej generácii vzhľadovo naozaj podarené auto, Coupe to posunulo opäť na ďalší level. Predná časť je, pochopiteľne, bez zmien a v obdobnom dizajnovom štýle sa nesú aj zadné partie, ktoré nielen na prvý pohľad pôsobia naozaj dynamicky. Oproti predošlej generácii sa najväčšie zmeny udiali v interiéri. Ten je však taktiež úplne totožný s GLC. V oboch verziách tento interiér akoby z oka vypadol poslednej generácii triedy C, to však ale už v dnešnom automobilovom svete berieme ako bežný jav.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKia EV9 na nových foto, poznáme dynamické údaje aj dojazd
Nasledujúci článokNové BMW radu 5 bude dostupné aj ako plne elektrický model M Performance