Domov News Nový Outlander sa nakoniec v Európe objaví

Nový Outlander sa nakoniec v Európe objaví

Štvrtá generácia populárneho SUV Mitsubishi Outlander bola predstavená v roku 2021. Európania však na najnovšiu verziu budú musieť počkať do ďalšieho roka.

To, čo sa zdalo ako konečná pre japonskú značku, sa aktuálne mení na „horúcu“ novinku. Nepríde však v rôznych motorických prevedeniach, ako sme boli v minulosti zvyknutí, ale zrejme iba ako plug-in hybrid. Automobilka deklaruje, že pôjde o druhú generáciu ich plug-in hybridného ústrojenstva s dvoma elektromotormi a pohonom všetkých štyroch kolies.

 

Krátke nabíjanie

Mitsubishi Outlander vo verzii PHEV sa predáva aj v USA. Pod kapotou sa ukrýva 2,4-litrový štvorvalec s dvojicou elektromotorov. Kombinovaný výkon takejto sústavy je 185 kW/250 koní a krútiaci moment má hodnotu 450 Nm. Súčasťou tohto pohonného ústrojenstva je aj 20 kWh batéria, ktorá má zaistiť dojazd 61 kilometrov. Japonská automobilka však vyzdvihuje výkon tejto batérie, pretože na nabíjačke sa dokáže nabiť z 0 na 80 % v priebehu 40 minút. Väčšine plug-in hybridov to trvá aj raz tak dlho.

Podľa Mitsubishi Motors Europe bude nový Outlander PHEV vyvinutý priamo pre potreby európskych zákazníkov. Nám tak neostáva nič iné, iba si počkať na to, čo všetko sa zmení oproti verziám pre americký a japonský trh. Zloženie pohonu zrejme ostane zachované.

Japonci taktiež sľubujú zakomponovanie najnovších asistenčných systémov a informačných technológií do vozidla. Interiér bude evokovať vozidlo z aktuálnej doby, kde bude kombinácia funkčnosti s japonským remeselným spracovaním. Či to naozaj tak bude, musíme počkať do roku 2024. Plug-in hybridné verzie Outlanderu sú na trhu od roku 2013 a japonská automobilka ich predala už okolo 200.000 kusov.

Preznačkované Renaulty

Každopádne, Outlander bude prvým novým Mitsubishi s vlastným dizajnom. Ešte pred ním by totiž mala automobilka uviesť na európsky trh novú generáciu kompaktného SUV ASX a hatchbacku Colt. ASX je však kópiou Renaultu Captur a Colt kópiou Renaultu Clio. Clio už čoskoro prejde faceliftom. Jeho premiéra je naplánovaná na 18. apríla.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNové BMW radu 5 bude dostupné aj ako plne elektrický model M Performance
Nasledujúci článokTECH TEST Philips OLED+ 907 – televízor pre náročných