Domov News Nahradí Sportage? Kia pripravuje ďalší elektromobil, EV5 sa začne predávať najprv v…

Nahradí Sportage? Kia pripravuje ďalší elektromobil, EV5 sa začne predávať najprv v…

Kia dnes predstavila koncept kompaktného elektrického SUV. Sériová verzia sa dostane na cesty už tento rok. Predávať sa začne najskôr v Číne, na cesty v ostatných regiónoch vrátane Európy sa dostane neskôr. 

Kia Concept EV5 má vplyv na kontrast a komplementárnosť prírodnej krajiny a umelej architektúry. Je navrhnutý tak, aby inšpiroval našich zákazníkov na každej ceste a zároveň poskytoval udržateľné a ekologicky zodpovedné riešenia. SUV, vytvorené pre tých, ktorí hľadajú nové nápady, spája emocionálny tvar s inovatívnou architektúrou interiéru zameranou na používateľa,“ hovorí Karim Habib, výkonný viceprezident a vedúci globálneho dizajnérskeho centra Kia.

Kia EV5

Dizajnová filozofia značky „Opposites United“, ktorá oslavuje tvorivé napätie vytvorené spojením často zdanlivo kontrastných vizuálnych vplyvov prírody a modernosti, podnietila dizajnérsky tím juhokórejskej automobilky k dodaniu pozoruhodnej estetiky konceptu EV5.

Obrat k prírode

Kia Concept EV5 vyžaruje progresívny vzhľad zo všetkých uhlov. O pravosti a identite vozidla ako člena rodiny Kia však niet pochýb. V prednej časti nová podoba Digital Tiger Face vyžaruje čistotu a dôstojnosť. Sebavedomý nový dizajn je integrovaný s podpisovou technológiou osvetlenia Kia Star Map, ktorá predstavuje koncept súhvezdia. Futuristický vzor digitálneho osvetlenia tiahnucim sa po bokoch vozidla potvrdzuje status elektromobilu. Pokojný pocit sily vyžarujúci z hranatých línií, blatníkov a silného postoja SUV je umocnený povrchovou úpravou laku inšpirovanou matným zeleným odtieňom, ktorý nájdeme v prírode. Celkový obraz dopĺňajú nápadné 21-palcové kolesá a aerodynamický strešný spojler.

Kia EV5

Kým sa dizajnéri pri tvorbe dizajnu konceptu EV5 inšpirovali prírodou, v interiéri vybavili toto SUV intuitívnymi funkciami, ktoré cestujúcim poskytujú väčšiu voľnosť pri interakcii s okolím. Rovná podlaha a veľkorysý priestor nachádzajúci sa v kabíne vytvárajú „priestor spolužitia“, kde sa príroda, ľudia a technológie môžu stretávať v harmónii. V kombinácii s dizajnovými témami Healing, Caring a Re-Charging poskytuje interiér konceptu EV5 pre cestujúcich príjemné prostredie na odpočinok.

Kia EV5

Otočné sedadlá

Vozidlo prináša motív stierajúci hranice medzi vonkajšími a vnútornými priestormi. Inovatívne otočné sedadlá umožňujú cestujúcim sedieť v pokoji a v závislosti od toho, kde zaparkovali, si užívať ničím nerušený výhľad na okolitú krajinu. Keď sa zotmie, široké panoramatické strešné okno po celej dĺžke, ktoré zároveň funguje ako solárny panel, poskytuje cestujúcim perfektnú príležitosť vychutnať si hviezdy vynárajúce sa na oblohe. Pokročilú technológiu osvetlenia kabíny možno nastaviť tak, aby vyhovovala potrebám a odrážala nálady posádky.

Kia EV5

V súlade s odhodlaním spoločnosti Kia vyrábať svoje autá s použitím materiálov priateľskejších k prírode je v kabíne EV5 použitá široká škála udržateľných materiálov. Na implementáciu stratégie trvalo udržateľného rozvoja značky sa používajú rôzne trvalo udržateľné položky vrátane rastlinných materiálov, ako je extrakt z morských rias a recyklované PET fľaše na sedadlách, dverách, palubnej doske a strope, čím sa stanovujú nové štandardy udržateľnosti bez použitia zvieracej kože.

OFFICIAL TEASER KIA EV5 CONCEPT 2025

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPriestranný Mercedes GLB prešiel faceliftom
Nasledujúci článokMá padák a pri zrýchlení dvíha predné kolesá. Dodge odhalil diabolský Challenger