Domov News Lancia čoskoro odhalí nový koncept, bude to športové kupé?

Lancia čoskoro odhalí nový koncept, bude to športové kupé?

Lancia poodhaľuje svoj koncept, ktorý by sa mal dočkať svojej premiéry už o mesiac. Dostal názov Pu+Ra a mal by tak priniesť začiatok novej éry značky.

Lancia poodhalila svoj koncept Pu+Ra. Tento názov vznikol spojením dvoch slov pure (čistý) a radical (radikálny). Odhalenie konceptu príde už 15. apríla a nesie názov „Emozione Pu+Ra“. Už o pár týždňov sa však dočkáme odhalenia nielen nového vizuálu a loga značky, ale aj samotného konceptu, ktorý má naznačiť smer, ktorým sa Lancia vyberie.

Pripravte sa na Emozioni

Luca Napolitano, generálny riaditeľ značky Lancia, vyhlásil: „Som potešený, že vás môžem pozvať na akciu s názvom Emozioni Pu+Ra, aby ste objavili koncept Lancia. Koncept, ktorý ukáže nový smer značky na najbližších desať rokov. Zapamätajte si tento dátum a zostaňte naladení. Je sa na čo tešiť.“

Očakávania od tohto konceptu sú veľké. Model sa má zamerať hlavne na budúce dizajnové smerovanie talianskej značky. Nepôjde o koncept konkrétneho vozidla, skôr o ukážku dizajnového jazyku na najbližšiu dekádu. Zároveň má ísť o akúsi evolúciu už spomínanej sochy Pu+Ra ešte z novembra 2022. Lancia preto ponúkla iba jedinú fotku. Tá zachytáva zadnú časť vozidla.

Zabudnite na kupé

Pripomína azda ten najviac ikonický model značky Lancia HF Stratos. Snímka ukazuje okrúhle LED zadné svetlá ukryté pod tmavým spojlerom. Vystúpený nárazník a postupne klesajúca strecha vytvára dojem krytu motoru. Nesmie chýbať nádych dynamiky a nový, pomerne zaujímavo dizajnovaný nápis Lancia s novým fontom písma.

Tí, ktorí majú radi značku Lancia, si určite želajú niečo na štýl reinkarnovaného modelu Stratos v modernej podobe. Automobilka Lancia však už stihla oznámiť celkovo tri nové modely. Bohužiaľ, ani jeden z týchto modelov nemá byť športovo ladené kupé. Do trojice sa dostáva model Ypsilon najnovšej generácie, crossover s názvom Aurelia, ktorý by mal prísť v roku 2026 a hatchback Delta. Posledný menovaný príde pravdepodobne v roku 2028. Všetky modely dostanú techniku od koncernu Stellantis a výhradne elektrický pohon. Výnimkou má byť iba Ypsilon s hybridnými verziami.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBriti majú problém a elektromobily tomu rozhodne nepomôžu
Nasledujúci článokTEST Volkswagen Passat Alltrack – univerzál s drahým žoldom