Domov News Lancia žije. V Turíne predstavila nové logo, model Ypsilon príde v roku...

Lancia žije. V Turíne predstavila nové logo, model Ypsilon príde v roku 2024

Lancia prejde renesanciou, chce sa vrátiť späť do hry ako silný a spoľahlivý hráč prémiového segmentu.

S predstavením nového loga a jasnou víziou dizajnu budúcich automobilov začína nová éra Lancie,“ uviedol Luca Napolitano, generálny riaditeľ talianskej značky. „Lancia bude opäť žiadanou, rešpektovanou a spoľahlivou značkou na európskom prémiovom trhu.“ Okrem vynoveného loga Napolitano predstavil nový dizajnový jazyk Pu+Ra Design, ktorý inšpiruje vozidlá uvedené na trh v rokoch 2024 až 2028.

Nové logo

Za 116 rokov histórie existovalo sedem log Lancia. Nové logo odzrkadľuje vstup automobilky do elektrickej mobility. Ako prvé ho bude niesť od roku 2024 nový kompakt Ypsilon, neskôr bližšie nešpecifikovaná vlajková loď značky a napokon aj nová generácia Delty. Nové, hliníkové logo je inšpirované najmä logom z roku 1957, ktoré bolo prvýkrát predstavené na modeli Flaminia. Novinkou je aj nápis Lancia s originálnym fontom, ktorý má urobiť značku žiaducou, trvácnou a vždy aktuálnou.

Nový dizajnový smer Lancia Pu+Ra Design

Dizajnový jazyk Pu+Ra Design sa zrodil zo spleti slov „Pure“ a „Radical“. Bude udávať štýl budúcich modelov značky a prezentuje hrdú minulosť značky a výnimočný taliansky štýl, ktorý je známy po celom svete. Jemné, čisté a zmyselné tvary historických modelov Aurelia a Flaminia nájdu uplatnenie aj v budúcich vozidlách Lancie v kombinácii s najmodernejšími prejavmi radikálnosti a jednoduchosti, inšpirované jazykom nábytku, architektúry, módy a športovej histórie slávnych automobilov Stratos a Delta.

Lancia

S Lancia Pu+Ra Design sa tvary nových vozidiel vytvoria postupným vrstvením, pridávaním a pretínaním elementárnych a ikonických tvarov, ako je kruh, obdĺžnik a trojuholník, a ich kombináciou s eklektickými detailmi. Výsledkom bude dizajnový jazyk, ktorý nie je typický pre automobilový priemysel. Čo sa týka interiérov, Pu+RA Design čerpá z talianskeho nábytkového dizajnu, talianskej dokonalosti zameranej na detail, výskumu materiálov a inovácií.

Lancia

Pu+Ra Zero

Pu+Ra Zero je trojrozmerný manifest, ktorý obsahuje podstatu nového dizajnu Lancie. Kombináciou dizajnu, umenia a inovácie je táto socha najlepším vyjadrením konceptu „Progressive Classic“. Lancia Pu+Ra Zero je syntézou protikladných prvkov: krásy a techniky, pôvabu a charakteru. Harmonicky spája primárne, ikonické a typické tvary tradície Lancie v nepretržitom dialógu medzi dvoma odlišnými, no vzájomne sa dopĺňajúcimi dušami značky, medzi minulosťou a budúcnosťou. Predné prvky Lancie Pu+Ra Zero sú reinterpretáciou historickej masky chladiča Lancie, ktorý sa teraz premieta do budúcnosti prostredníctvom troch lúčov svetla. Tento prvok bude na všetkých troch nových vozidlách Lancia, vďaka čomu budú okamžite rozpoznateľné počas dňa aj noci.
Nad ním sa nachádza nový nápis Lancia.

Lancia

Lancia Pu+Ra Zero je zložený z plynulých línií, ktoré pripomínajú dizajn modelov Aurelia B20 a Flaminia, s kruhovou strechou, ktorá zaplavuje kabínu svetlom. Na zadnej strane vynikajú okrúhle zadné svetlá. Odvolávajú sa na tie zo Stratosu a budú použité na novom Ypsilone s novým nápisom Lancia umiestneným medzi svetlometmi. Nakoniec v bočnom pohľade vynikne nové logo. Lancia Pu+Ra Zero je vypracovaná vo farbe Micalized Blue s jemnými nuansami, ktoré sa hrajú so svetlom v znamení talianskej elegancie, plynulosti a ľahkosti.

Lancia

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNanášanie M pruhov na BMW 3.0 CSL je hotová veda
Nasledujúci článokTEST Aprilia Tuareg 660 – ideálny parťák pre dobrodruhov