Domov News Prebaľovací pult, detská pestúnka či úložný organizér. Alfa Romeo zbavuje rodičov stresu

Prebaľovací pult, detská pestúnka či úložný organizér. Alfa Romeo zbavuje rodičov stresu

Talianska značka Alfa Romeo patriaca pod koncern Stellantis predstavila koncepčné vozidlo Tonale Edizione Bambini vybavené sadou inovatívnych funkcií navrhnutých na uľahčenie cestovania s deťmi.

V automobilke sa rozhodli odhaliť tento koncept potom, čo výskum Alfa Romeo realizovaný v januári 2023 na vzorke 2000 britských rodičov ukázal, že 59 % opýtaných súhlasilo s tým, že je dôležité, aby si interiér ich auta zachoval štýl. Rovnaké percento tvrdí, že je pre nich ťažšie udržiavať vozidlo čisté po narodení detí. Takmer polovica (48 %) označila kabínu svojho auta za neusporiadanú alebo neupravenú. Viac ako polovica (56 %) účastníkov dokonca priznala, že sa cítia trápne, keď majú v aute niekoho iného kvôli neporiadku, ktorý vytvorili ich deti.

Koncept Edizione Bambini preto prichádza s množstvom funkcií a príslušenstva, ktoré zvyšujú praktickosť tohto kompaktného SUV pre rodiny a zároveň zachovávajú jeho štýlový vzhľad a charakteristický štýl Alfa Romeo.

Jednotka rýchleho prebalenia

Prebaľovacia jednotka je elegantne integrovaná do kufra. Prieskum značky produktov pre bábätká Huggies odhalil, že 86 % rodičov muselo svoje dieťatko prebaľovať na cestách, a to aj v aute. Po otvorení dverí batožinového priestoru sa prebaľovacia podložka jednotka jednoducho z modernizovaného plató. Po vykonaní hygienického úkonu sa ľahko zasunie späť do odkladacej priehradky. Vďaka takémuto riešenie si zachovanie objemu batožinového priestoru nevyžaduje žiadne kompromisy.

Alfa Romeo

Úpravy zadných častí predných sedadiel sú vyrobené na mieru tak, aby mohli obsahovať niekoľko odkladacích priestorov vrátane držiaka na nápoje, boxu na občerstvenie a držiaka na perá, ktorý nehrká. V súlade so zvyškom interiéru je čalúnenie sedadiel vyrobené zo sivej kože so zodpovedajúcim prešívaním a vyrazeným logom Alfa Romeo. Výskum Alfa Romeo odhalil, že deti zvyčajne kopnú do zadnej časti predných sedadiel 3,5-krát za cestu, takže dizajn zahŕňa ochranné panely, ktoré pomáhajú zachovať ich pôvodný vzhľad.

Alfa Romeo

Digitálna pestúnka

Výskum tiež odhalil, že 43 % rodičov považuje neschopnosť vidieť, čo ich dieťa robí na zadnom sedadle, za zdroj stresu počas jazdy. Aby bola viditeľnosť za každých okolností zachovaná, koncept Edizione Bambini je vybavený detskou opatrovateľkou v aute, ktorú je možné pripojiť k smartfónom prostredníctvom aplikácie pre pasažierov na predných sedadlách.

Alfa Romeo

Väčšina rodičov (55 %) uviedla, že deti, ktoré sa sťažujú na nudu, im pri šoférovaní spôsobujú stres. Alfa Romeo Tonale Edizione Bambini je preto vybavené množstvom funkcií, ktoré deti zabavia. Držiaky na tablety sú namontované na zadnej strane sedadiel vodiča a predného spolujazdca. Skladacia hračka poskytuje množstvo aktivít, ktoré zabavia deti na dlhých cestách. Aby sa predišlo hádkam, deti sediace na prostrednom sedadle majú tiež svoj vlastný kožený priečinok, do ktorého sa zmestí tablet a hračky.

Alfa Romeo

Organizér poriadku a čistoty

Na odpadky, ako sú obaly na sladkosti alebo vreckovky, sa Tonale Edizione Bambini dodáva so šesťlitrovým bezdotykovým košom, ktorý je pripevnený k priestoru pre nohy za stredovou konzolou a v prípade potreby ho je možné úplne vybrať. Na čistenie interiéru na cestách slúži vysávač uložený na podlahe batožinového priestoru. Nabíjaný je cez integrovanú 12V zásuvku.

Alfa Romeo

Organizér pomáha maximalizovať kapacitu batožinového priestoru. Jeho harmonikový dizajn umožňuje ľahké zloženie, keď sa nepoužíva. Organizér obsahuje aj čistiacu tašku, ktorá sa zmestí do jednej z priehradiek a je dodávaná s radom produktov, ktoré udržia deti aj auto čisté, vrátane kefky na čistenie batožinového priestoru, čističa kože, vreckoviek a vlhčených obrúskov.

Alfa Romeo Tonale Edizione Bambini

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTento Mustang GT3 vám zaručene dvihne adrenalín
Nasledujúci článokTEST Kawasaki Versys 1000 SE – dokonale vyladený podvozok