Domov Elektromobilita Volvo XC40 Recharge a C40 Recharge dostali „upgrade“

Volvo XC40 Recharge a C40 Recharge dostali „upgrade“

Modely Volvo XC40 Recharge a C40 Recharge len nedávno aktualizovali o novú technológiu batérií a hnacieho ústrojenstva. Spoločnosť Volvo, ktorá ohlásila tento „upgrade“ ešte v decembri 2022, teraz zrevidovala počiatočné výkonnostné parametre a potvrdila nové, dlhšie dojazdy pre oba spomínané modely.

Vylepšenia spoločnosti Volvo sa vzťahujú na každý model XC40 a C40 Recharge, počnúc základným modelom vybaveným jedným elektromotorom XC40 Recharge. Aktuálne ponúkne tento model zlepšený dojazd niekde na úrovni necelých 470 kilometrov na jedno nabitie. Ide o zlepšenie o viac než 40 kilometrov dojazdu oproti modelu pred zmenami. Model C40 Recharge tiež získa zopár kilometrov dojazdu navyše. Jeho dojazd narastie z pôvodných 440 kilometrov na necelých 480 kilometrov na jedno nabitie.

Nárast evidentný

Toto dodatočné zvýšenie dojazdu sa dosiahlo prechodom z pohonu predných kolies na pohon zadných kolies. Výkon sa podarilo Volvu tiež zlepšiť. Z pôvodných 228 na 235 koní. Hodnoty účinnosti pre jednomotorový model XC40 Recharge teraz dosahujú až 5,95 kilometra za kWh.

Dvojmotorové modely XC40 a C40 tiež získavajú extra rozsah a výkon. XC40 Recharge Twin teraz ponúka dojazd necelých 540 kilomtrov. Ide o nárast dojazdu z pôvodných 435 kilometrov. Kupé SUV – C40 Recharge Twin teraz prichádza s dojazdom 550 kilometrov. Jeho pôvodný dojazd na jedno nabitie atakoval hodnotu o 100 km menej.

Výkon sa nemení, jeho rozloženie áno

Hoci bežné modely s jedným elektromotorom XC40 a C40 Recharge si zachovávajú rovnakú 67 kWh batériu, dvojmotorové varianty majú teraz väčšiu využiteľnú jednotku s kapacitou 79 kWh. Pohon všetkých štyroch kolies zostal zachovaný, ale systém vylepšili tak, aby poskytoval 161 koní vpredu a 242 koní vzadu. Aj napriek úpravám rozloženia výkonu na nápravy zostáva celkový systémový výkon rovnaký.

Verzie Twin tiež dosahujú rýchlejšiu maximálnu rýchlosť nabíjania 200 kW z pôvodných 150 kW. To znamená, že čas nabíjania batérie z 10 na 80 % klesne z 37 na 27 minút. Jednomotorové modely majú rovnaký čas nabíjania 27 minút ako predtým. Aktualizované modely XC40 a C40 Recharge by mali byť k dispozícii už čoskoro.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW XM Label Red je najsilnejšie sériové BMW v dejinách
Nasledujúci článokTECH TEST Samsung Galaxy S23 Ultra – kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ