Domov News Bentley spomína na triumf v Le Mans exkluzívnou edíciou

Bentley spomína na triumf v Le Mans exkluzívnou edíciou

Pri príležitosti uplynutia 20 rokov od šiesteho víťazstva značky Bentley na pretekoch 24 hodín Le Mans a 100 rokov od prvého ročníka legendárnych pretekov vytvorila automobilka limitovanú edíciu modelov Continental GT Coupé a Continental GTC. Oba sú poháňané motorom Bentley W12, pričom kolekcia Le Mans obsahuje jedinečné detaily exteriéru a interiéru, reflektujúce dizajn automobilu s číslom #7 pretekajúcim v Le Mans.

Namiesto jedného štandardného analógového ukazovateľa majú vozidlá do palubnej dosky zakomponovanú malú vitrínu ukrývajúcu ventil zo 4,0-litrového dvakrát preplňovaného vidlicového osemvalca z víťazného Bentley Speed ​​8 v Le Mans v roku 2003. Tento motor bol po súťaži z vozidla odstránený, zakonzervovaný a teraz 24 z 32 ventilov boli z neho odstránené, aby vytvorili dohromady 48 artefaktov pre túto exkluzívnu kolekciu.

Pocta rýchlosti vozidlu s číslom #7

Dizajnéri spoločnosti Mulliner dôkladne preštudovali víťazný Speed ​​8 z roku 2003. Obmedzený počet modelov Continental GT a Continental GTC v kolekcii Le Mans sú vyhotovené v zelenej farbe Verdant s pretekárskym pruhom Moonbeam. V čiernej farbe Beluga sú vyhotovené kryty spätných zrkadiel, predný nárazník a zadná „podkova“ pod spojlerom veka batožinového priestoru. Čierne 22-palcové desaťlúčové disky kolies zakrývajú výkonné karbón-keramické brzdy s červenými brzdovými strmeňmi.

Charakteristická maticová maska ​​chladiča Bentley (pôvodne vyvinutá na ochranu chladiča na nespevnenej pretekárskej dráhe Le Mans v 20-tych rokoch 20. storočia) má farbu čísla #7 v bielej Arctica, ktorá kombinuje víťazné číslo z roku 2003 s lakovanými chladičmi vozidiel Bentley, ktoré vyhrali Le Mans päťkrát v rokoch 1924 až 1930.

Bentley

Detaily na mieru

Pred nasadnutím privítajú posádku víťazné vence z Le Mans. Sedadlá sú čalúnené česanou tkaninou Dynamica, kontrastné prešívanie sedadiel a bezpečnostné pásy sú vyhotovené vo farbe Hotspur. Na palubnej doske je zobrazený emblém so šiestimi vencami vyskladanými do vysokolesklých uhlíkových vlákien, označujúcimi každé z víťazstiev, ktoré Bentley zaznamenalo v Le Mans v rokoch 1924 až 2003.

Bentley

Výkon inšpirovaný pretekmi

Le Mans Collection Continental GT a GTC sú vybavené renomovaným 6,0-litrovým motorom W12, ktorý poskytuje najvyšší výkon 650 koní a krútiaci moment 900 Nm. Automobily zrýchlia z 0 na 100 km/h za 3,6 sekundy a dosiahnu najvyššiu rýchlosť 335 km/h. Agilitu a výkon na ceste podporujú novo vyvinuté uhlíkovo-keramické brzdy, variabilná elektronická kontrola stability, riadenie všetkých kolies a elektronický samosvorný diferenciál.

Bentley

Bentley sa v Le Mans poslednýkrát radovalo v nedeľu 15. júna 2003, keď dva pretekárske špeciály Speed ​​8 skončili na prvom a druhom mieste. Vozidlo s číslom 7, za volantom ktorého sa striedali jazdci Guy Smith, Tom Kristensen a Rinaldo Capella, absolvovalo 377 kôl s priemernou rýchlosťou 214,33 km/h. Za volantom druhého Bentley so štartovým číslom 8 sedeli Johnny Herbert, Mark Blundell a David Brabham.

Bentley

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokCyberster: elektrický roadster od MG má 544 koní
Nasledujúci článokObyvatelia Myjavy sa musia pripraviť na dopravné obmedzenia