Domov News Toto im nevyšlo. Elektrický Countryman nafotený bez kamufláže

Toto im nevyšlo. Elektrický Countryman nafotený bez kamufláže

V novembri sa v nemeckom Lipsku začne vyrábať nová generácia Mini Countryman. Ešte pred oficiálnou premiérou unikli na internet fotografie novinky bez akejkoľvek kamufláže.

Už vieme, že nový Countryman sa bude snažiť spojiť zábavu z jazdy s minimálnou ekologickou stopou, keďže dostane plne elektrifikovaný pohon. Zároveň sa stane prvým MINI vyrobeným v Nemecku. Countryman vedie značku MINI do éry elektromobility bez lokálnych emisií vo forme päťdverového crossoveru a variabilným interiérom. S voliteľným pohonom všetkých kolies zabezpečí pôžitok z jazdy aj mimo spevnených ciest.

Zatiaľ vieme, že Countryman vstúpi na trh v dvoch verziách. Štandardná bude mať výkon 191 koní. Verzia SE ALL4 s pohonom všetkých kolies bude disponovať dvoma elektromotormi s celkovým výkonom 313 koní. Kapacita batérie oboch modelov bude rovnaká – 64,7 kWh. Dojazd variantu s pohonom jednej nápravy by mal byť okolo 450 km.

Countryman

Nárast rozmerov a podielu udržateľných materiálov

Známe sú už aj vonkajšie rozmery. Dĺžka narástla o 13 cm na 4429 mm, z čoho budú profitovať najmä cestujúci na zadných sedadlách. Celková výška narástla o takmer šesť centimetrov na súčasných 1 613 mm, čo znamená ešte viac miesta na hlavu.

Countryman spája elektromobilitu bez vypúšťania lokálnych emisií s čo možno najmenším dopadom na životné prostredie a to už aj vo fáze výroby. To zahŕňa upustenie od všetkých dekoratívnych prvkov v exteriéri a interiéri. Na výrobu diskov kolies z ľahkých zliatin sa použije až 70 percent sekundárneho hliníka. V kombinácii s využívaním zelenej elektriny pri výrobe to vytvára priestor na výrazné zníženie emisií CO2 v porovnaní s konvenčnými výrobnými procesmi.

Povrchy palubných dosiek, volantu, stropu vozidla a podlahy a koberčeky sú vyrobené z recyklovaného polyesteru získaného z PET fliaš a zvyškov kobercov. Táto farebná alternatíva k tradičným materiálom znižuje emisie až o 85 percent a zdôrazňuje zameranie na minimalizáciu ekologickej stopy budúcej generácie modelu MINI.

Na internet teraz unikli zábery pravdepodobne z natáčania propagačného videa, počas ktorého bol Countryman zachytený bez akejkoľvek kamufláže. Fotografie nového Countrymanu v sériovej podobe si môžete pozrieť TU.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokStvorený, aby rozmaznával. Prvý elektrický Maybach má 658 koní
Nasledujúci článokFacelift Cayenne: osemvalec pre verziu S, plugin s väčšou batériou