Domov News Honda predstavila na autosalóne v Šanghaji tri koncepty

Honda predstavila na autosalóne v Šanghaji tri koncepty

Honda na medzinárodnom autosalóne v Šanghaji strhla plachty z troch elektrických koncepčných vozidiel, ktoré budú v blízkej budúcnosti tvoriť na čínskom trhu základ jej modelového radu e:N.

Honda plánuje do roku 2027 v Číne uviesť 10 elektrických modelov. Sériové modely založené na prototypoch e:NP2 a e:NS2, sa vyvíjajú ako druhý modelový rad elektrických modelov radu e:N. Začiatok predaja sériových modelov je naplánovaný na začiatok roka 2024.

Japonská automobilka však už vyvíja aj tretí modelový rad, jeho predzvesť ukazuje koncept e:N SUV. Tento automobil by mal podľa slov predstaviteľov značky Honda disponovať jednoznačným charakterom SUV a “futuristickou inteligenciou”. Sériové prevedenie by sa na cesty malo dostať koncom roka 2024.

Honda
Honda e:NP2

Koncepty E:NP2 a e:NS2 sa vyznačujú dizajnom, ktorý spája vynikajúce úžitkové vlastnosti SUV a elegantný tvar sedanov. Tieto modely sa vyznačujú vnútorným priestorom, ktorý sprostredkúva inteligenciu s čistými, prehľadnými, no príjemne zaoblenými tvarmi v kombinácii s pokročilými funkciami, ako je Honda CONNECT 4.0.

Honda
Honda e:NS2

Honda e:N SUV bude prvým modelom postaveným na úplne novej podvozkovej platforme vyvinutej špeciálne pre elektrické modely radu e:N. Môžeme predpokladať, že každý model bude vyrobený jedným z čínskych spoločných podnikov Hondy, GAC Honda Automobile alebo Dongfeng Honda Automobile. Nové generácie elektrických vozidiel značky Honda budú v budúcnosti v rozšírenej miere využívať možnosti umelej inteligencie.

Automobilka vystavuje na autosalóne koncepty bez bližších technických špecifikácií. Známe teda nie sú vonkajšie rozmery ani informácie o pohonných systémoch.

 

Honda
Honda e:N SUV

Honda bude vyrábať elektromobily aj v spolupráci so spoločnosťou Sony. Plánom spolupráce, ktorá vznikla v roku 2022, je zapojiť sa do spoločného vývoja a predaja elektrických vozidiel s vysokou pridanou hodnotou a komercializovať ich v spojení s poskytovaním služieb mobility. Honda v tomto spojení prevezme zodpovednosť za výrobu vozidiel, Sony zase prinesie na stôl digitálne služby pre budúcu platformu mobility. Po vyhlásení Yasuhidiho Mizuna, generálneho riaditeľa Sony Honda Mobility, zo začiatku tohto roka je jasné, že nové automobily budú prichádzať na trh pod značkou Afeela.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNorma Euro 7 potrebuje podľa koncernu VW odklad
Nasledujúci článokCupru Tavascan uvidíme už v piatok, sledujte premiéru spolu s nami