Domov News Vzácne Porsche 911 ST premenili na elektromobil, stojí viac ako Taycan Turbo...

Vzácne Porsche 911 ST premenili na elektromobil, stojí viac ako Taycan Turbo S

Everrati si vzalo do parády Porsche 911 ST. Spoločnosť Everrati môžeme označiť za jednu z popredných firiem, pokiaľ ide o premenu klasických áut na elektrický pohon. Práve spomínaná spoločnosť iba nedávno odhalila nové auto inšpirované ikonickým modelom Porsche 911 ST.

Kvôli zákonom o ochranných známkach Everrati nenazýva svoje nové auto Porsche 911 ST. Aj napriek tomu, že zvonku ide o takmer totožný automobil v porovnaní s pôvodným autom od nemeckého výrobcu. Ide najmä o fakt, že Everrati používa obnovenú platformu z názvom „G-Series“ 911 na vytvorenie svojho elektrického prevedenia modelu ST.

Slušný výkon a podobnosť s originálom

Hoci sa modely Porsche 911 G-Series vyrábali v rokoch 1973 až 1989, čo, mimochodom, ide o najdlhšiu výrobnú sériu zo všetkých modelov 911, model ST sa v skutočnosti vyrábal v rokoch 1970 až 1971. Ako odľahčená pretekárska verzia 911 ide o pomerne vzácny model. V dnešnej dobe sú tieto modely veľmi vyhľadávané a drahé. Takže asi nikoho príliš neprekvapí, že Everrati sa zdržiava agresívnych zásahov do originálnych modelov, aby tým vytvoril svoj vlastný elektrický model.

Rovnako ako v iných modeloch Everrati, je tu použitá batéria s kapacitou 62 kW. Energia tvorená elektromotormi je posielaná na zadnú nápravu cez diferenciál s obmedzenou svornosťou. K dispozícii je slušná porcia výkonu, presnejšie 440 koní. Aj vďaka tomu sa zrýchlenie z 0 na 100 km/h podarí urobiť pod štyri sekundy. Spoločnosť Everrati spojila svoje sily s americkým špecialistom na Porsche RS Werks. Chceli sa uistiť, že kozmetické detaily a rozloženie hmotnosti sa nachádzajú čo najbližšie k pôvodnému modelu.

Nastaviteľný podvozok a klimatizácia

S týmto modelom od Everrati prichádza pomerne veľa novej a zaujímavej výbavy. Patrí sem napríklad aj elektronicky riadený podvozok. Modernizáciu interiéru zhmotnili prostredníctvom viacerých komfortných prvkov, ktoré pribudli oproti klasickému modelu 911 ST. Patrí sem klimatizácia, posilňovač riadenia a dnes už nevyhnutné pripojenie cez Apple CarPlay. Model ST nie je ani zďaleka prvým Porsche, ktoré si vzali v Everrati do parády. Spoločnosť už vyrobila elektrické verzie modelu 911 generácie 964 vo forme Targa, Coupe a Cabriolet. Tento elektromobil stojí 335-tisíc eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokŠkoda Enyaq prichádza v najluxusnejšej verzii Laurin&Klement
Nasledujúci článokCorsa sa dočkala vizáže väčšej Astry, pod kapotu jej pribudnú mild hybridy