Domov News Ako si Porsche predstavuje športové auto budúcnosti? Dozvieme sa to…

Ako si Porsche predstavuje športové auto budúcnosti? Dozvieme sa to…

športové auto budúcnosti

Automobilový priemysel si prechádza veľkou revolúciou a s pravdepodobnosťou sa jej nevyhnú ani ostrejšie modely. Ako si to svoje športové auto budúcnosti predstavuje Porsche, nám odhalí už o niekoľko dní. Bude to hybrid alebo elektromobil?

Porsche patrí k ikonám automobilového sveta. Vznik automobilky sa datuje do roku 1931, no prvý cestný automobil s logom Porsche vznikol až v roku 1948. Aby sme boli presní, písal sa 8. jún daného roka, kedy typ 356 dostal povolenie do cestnej premávky. Presne o 75 rokov neskôr, kedy bude automobilka zo Stuttgartu oslavovať toto výročie, nám ukáže svoje športové auto budúcnosti.

Porsche Vision 357

Na ôsmeho júna tohto roka, teda o pár dní, si Porsche pripravilo špeciálne hodinové podujatie, ktoré bude naživo vysielané do celého sveta. Bude oslavou spomínaného míľnika a vysielané bude v nemeckom aj anglickom jazyku o 21:40 stredoeurópskeho letného času. Súčasťou osláv bude všetko od hudby, svetiel a choreografie s minulými aj súčasnými modelmi.

Hybridná 911 či hyperšport?

Najlákavejším bodom programu bude určite odhalenie vízie športových vozidiel Porsche budúcnosti. V tejto chvíli toho veľa nevieme, no automobilka možno odkazuje aj na dlho avizovaný model 911 ST. Ten by mal byť oslavou minulých modelov, avšak s moderným nádychom. Slovíčko vízia však naznačuje, že očakávaná novinka bude skôr konceptom než sériovým modelom.

V posledných rokoch odhalilo Porsche pomerne veľa konceptov s označením Vision a prakticky všetky mali jeden charakteristický znak. Boli elektrifikované. Očakáva sa preto, že ich ochutnávka športového auta budúcnosti nebude v tomto ohľade vyčnievať z radu. Niektoré špekulácie zároveň tvrdia, že nemecká značka by mohla predčasne odhaliť elektrický variant typu 718, ktorý sa na trh dostane v roku 2025. Iné zas, že pôjde o prvé predstavenie hybridnej 911-tky, o ktorej sa hovorí už dlhé roky a jej príchod potvrdil aj samotný šéf značky.

V hre by teoreticky mohlo byť aj odhalenie konceptu, z ktorého by mal vychádzať nástupca ikonického hyperšportu 918 Spyder. Tejto možnosti však príliš veľké nádeje nedávame, nakoľko samotné Porsche pred časom oznámilo, že nový hyperšport sa v dohľadnej dobe neobjaví, pretože sa najprv musia vyvinúť nové batérie. Nuž, hádať môžeme donekonečna. Nechajme sa prekvapiť s čím Porsche príde už 8. júna.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokRallye Tatry v podaní Tomáša Pašiaka
Nasledujúci článokTalianska značka Aehra prinesie niečo úplne nové